Skořicové hrudky z křížal

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl -špetka
    • 100
      g sušená jablka -nahrubo pokrájená
  • Poleva:
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • citronová šťáva -cca 2 lžíce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky těsta a pečeme 12 - 15 minut. Necháme vychladnout. Hotové buď jen pocukrujeme, nebo dozdobíme citronovou polevou. Z cukru moučky a citronové šťávy si uděláme hustou kašičku, kterou pak hrudky pokapeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Magda
    Magda |

    19. 12. 2011 13:09

    Také jsem použila třtinový cukr a nakyslé křížaly. Dopékala jsem nakonec při 180°C, při původní teplotě jsem cítila z těsta prášek na pečení. I přestože jsem na hotový výrobek nedala ani polevu, ani ho neobalila cukrem, byl hodně sladký. Příště dám cukru méně, holt každý máme jiný vkus. Skořicové hrudky jsou velmi dobré a opravdu výrazně skořicové. PS: Příště se nebudu tvarovat s kuličkami, protože při nakynutí se těsto i křížaly zvětšily a z kuliček se staly kupičky :-)

  • Tereza.Císařová
    Tereza.Císařová |

    10. 12. 2011 19:52

    Místo cukru bíleho jsem použila třtinový, který se hodí ke skořici s jablky, nedělala jsem hrudky, ale vyválela placičky z kuliček a placičky rozčtvrtila před pečením. Výborné křupavé chuťovky. Děkuji za recept výborný nápad a skvělá chuť. Doporučuji.

  • Marcela
    Marcela |

    1. 6. 2011 12:31

    Dělala jsem je ze zcvrklých jablek, která si říkala o vyhazov a přidala o trochu víc mouky. Měla jsem z těsta po upečení chuťově velice vydařené koláčky, dík za prima nápad ;-) :-)