Autor:

Skořicové dortelky

Střední
Těsto
Hera
nebo Sluna
200 g
Hladká mouka 250 g
Moučkový cukr 100 g
Skořice 1/2 lžička
Vlašské ořechy
mleté
70 g
Na slepení
Zavařenina
pikantní nebo krém
 
Poleva
Moučkový cukr 200 g
Citronová šťáva 5 lžička
Rostlinný olej
neochucený
1 lžička
Vařící voda
podle potřeby
 
Ořechy
jádra hrubě sekaná
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny odpočinout v chladnu. Vyválíme a vykrajujeme malá kolečka (při pečení se trochu zvětší). Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem a necháme vychladit. Slepujeme po 3 pikantní zavařeninou nebo libovolným krémem a celý dortíček (i strany) potřeme polevou a povrch posypeme sekanými ořechy. Na polevu všchny přísady do hladka utřeme (nešleháme!)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Reklama
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Skořicové dortelky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web