Skořicová zmrzlina

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 0,3
      l mléko
    • 6
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 350
      g smetana
    • 2
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lusk vanilky nařízneme a vydlabeme dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vanilkovou dřeň i lusk a zahřejeme. Stáhneme z plotny a necháme odstát. Žloutky vyšleháme s cukrem. Z mléka vylovíme vanilkový lusk.
2
Za stálého míchání přiléváme mléko po malých dávkách do žloutkového krému. Směs přelijeme do hrnce na vaření mléka a opět postavíme na plotýnku. Zahříváme, dokud směs nezhoustne, nezapomínáme míchat. Z hrnce přemístíme uvařenou směs do mísy a necháme vychladnout.
3
Často promícháme, aby hmota zůstala hladká a na povrchu se netvořila tuhá vrstva. Ze smetany a skořice ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme ji do základu v míse. Potom směsí naplníme formu. Nejlepší je podlouhlá o objemu asi 1 1/2 l. Formu dáme na 3 hod. do mrazáku. Po vyjmutí z mrazáku ponoříme do teplé vody a zmrzlinu vyklopíme na podnos. Krájíme na plátky.
4
I když to vypadá trochu složitě, příprava trvá zhruba 20 min. (bez těch 30 min. mrazení).
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Lukáš A.
    Lukáš A. |

    27. 12. 2007 19:52

    Jak dlouhou má životnost?Při skladovaní samozřejmě v mrazáku..

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    21. 4. 2006 13:13

    zloutku se dava 6, nejak mi to vypadlo:o]

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    21. 4. 2006 10:16

    Toto si nechám líbit.Poctivá domácí zmrzlina.Mám zmrzlinovač ,tak to bude v permanenci.Skořici máme rádi.Děkuji !!

  • Gábina
    Gábina |

    21. 4. 2006 10:10

    kolik se tam dává žloutků?