Autor:

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 2 hrnek
Cukr krupice 1 hrnek
Hera 125 g
Mléko 1/4 l
Vejce 3 ks
Hnědý rum 1 lžíce
Prášek do pečiva 1 ks
Na posyp
Čokoláda na vaření 100 g
Ořechy 100 g
Skořice - mletá
smíchaná se 2 lžícemi cukru
2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinu cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou a ořechy, a naposled cukrem se skořicí.
Dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme 15-20 min. při 120 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Komentáře

  1. Lenka Ber.   02.04.2008 | 12:13 | reagovat | závadný

    jo a suroviny na těsto jsem jenom zamíchala.

  2. Lenka Ber.   02.04.2008 | 12:12 | reagovat | závadný

    Buchta je moooc dobrá.Musela sem ji v týdnu péct dvakrát za sebou.Cukru jsem ubrala,dala jsem jenom dvě třetiny hrnku do těsta.A po upečení,alespoň podle mého názoru,je lepší trošičku pocákät mlékem,smetanou....Lépe drží ta skořice a vydrží krásně vláčná.ted myslím tu buchtu.:-))) Ode mne letí krásná,zasloužená jednička...

  3. ML.   21.03.2008 | 14:42 | reagovat | závadný

    máte pravdu pečte na 170 st., cukr z posypu bych neubírala, raději uberte z rozpisu na těsto. Jednou jsem vynechala, tedy vlastně zapomněla a posypala jen samotnou skořicí, nebylo to ono. Skořice navrchu byla vysušená a z buchty opadávala.

  4. Magda   20.03.2008 | 7:36 | reagovat | závadný

    Buchtu jsem pekla o víkendu. Je dobrá, jen bych příště už posypala jen skořicí bez toho cukru. Pekla jsem tak na 170st. a určitě déle jak 20 minut.Adélo-když píchnete špejlí do těsta a to se na špejli chytne, tak ještě není hotovo - toť jednoduchá rada jak dlouho píct. Každá trouba peče trošku jinak. Já mám např. horkovzdušnou.

  5. Adela   19.03.2008 | 17:44 | reagovat | závadný

    Recept vypada zajimave, ale zarazila me doba a teplota peceni... je to opravdu uvedene spravne?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web