Skořicová bábovka III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 150
      g hera
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 3
      lžička skořice
    • 1
      ks citronová kůra (z 1 citronu)
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • moučkový cukr na ozdobení
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě po lžících mouku a mléko.
2
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme lžíci cukru z odváženého množství a lehce vmícháme do utřeného těsta. Nakonec přidáme prášek do pečiva dobře rozmíchaný v hrstce mouky, vanilkový cukr a nastrouhanou citrónovou kůru. Asi do třetiny výše uvedeného těsta zamícháme skořici.
3
Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a střídavě naplníme bílým a skořicovým těstem. Pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 180°C .
4
Upečenou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme na drátěnou podložku. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme s ananasovým kompotem ozdobenou lístkem meduňky.
5
Bábovku necháme řádně vychladnout a teprve potom ji rozkrájíme, aby se nesrazila.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.