Skořicová bábovka II.

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Adéla N.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrnek cukr
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • citronová kůra
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme cukr s vejci a postupně zašleháváme olej. Smícháme mouku s praškem do pečiva a střídavě s mlékem vmícháme do ušlehané směsi. Nakonec zamícháme nastrouhanou citronovou kůru. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou a skořicí. Těsto nalijeme do formy zhruba do 1/3 a uděláme skořicovou vrstvičku, potom lehce zašťoucháme koncem vařečky, aby vzniklo mramorování. Nalijeme zbytek těsta a opět zasypeme skořicovou vrstvičkou (trochu víc než předtím) a prošťoucháme vařečkou až ke dnu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 55 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • GabiBrok
    GabiBrok |

    13. 4. 2013 18:49

    Omylem jsem dala 5, ale bábovka je na jedničku !!

  • Recepty34
    Recepty34 |

    4. 8. 2012 13:41

    Bábovka byla výborná. Doporučuji. :-)

  • kajush
    kajush |

    14. 4. 2011 22:17

    bábovka je dobrá :-) děkuji za recept. Mám ráda barevné takže sem si do trošky těsta přidala kakao. Nemůžu ji vynachválit :-)

  • pepibubu
    pepibubu |

    4. 4. 2011 08:41

    Dnes vyzkouším, jsem na to zvědavá :-) Manžel a synek mají skořici hodně rádi, takže určitě jim udělám radost :-)