Autor:

Skopové na víně s rozmarýnem

Ingredience
Česnek  
Slanina  
Olivový olej  
Máslo  
Sůl  
Pepř mletý  
Skopové maso
kýta
1 ks
Rozmarýn
mletý
 
Červené víno
větvička
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Kýtu pečlivě očistíme od tučných částí. Slaninu si nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme takto připravenou slaninou a ke každému klínku přidáme půlku podélně rozkrojeného stroužku česneku. Povrch kýty osolíme, opepříme, poprášíme rozmarýnem a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Podlijeme vínem, přidáme 4 stroužky česneku, čerstvý rozmarýn. Pečeme přikryté, ke konci odklopíme. Šťávu zjemníme čerstvým máslem.
Jako příloha jsou dobré bramborové knedlíky a zelené fazolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Skopové na víně s rozmarýnem

Komentáře

  1. tass   22.10.2010 | 10:19 | reagovat | závadný

    A to maso nenakládáte předem? Třeba do mléka nebo jogurtu nebo do láku?

  2. Blanka Habartová   07.11.2009 | 15:05 | reagovat | závadný

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela. Moc dobré to bylo. S manželem jsme si velice pochutnali.

  3. jitka horakova   18.05.2009 | 15:16 | reagovat | závadný

    Dekuji moc za recept, delala jsem skopove poprve a bylo vyborne (ani jsem to necekala :-).Davam mezi oblibene.

  4. Ivana   26.03.2008 | 14:57 | reagovat | závadný

    Dobrý den,nedá mi to a píšu ještě jednou. Všem moc chutnalo. I naše skoro tříleté holky baštily.. rozmarýn nádherně stáhnul tu výraznou chuť skopového. Takže vřele doporučuji vyzkoušet i těm kterým skopové moc "nevoní" . Pekla jsem skopové prvně sama a naše mami- jinak výborná kuchařka- chválila a prosila o recept . Příští velikonoce upeču znova. Děkuji za recept.

  5. Marie H.   25.03.2008 | 9:51 | reagovat | závadný

    Ivanko, jsem ráda, že chutnalo. Taky jsem na Velikonoce pekla.Skopové a jehněčí je u nás v rodině moc oblíbené.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web