Skopové maso kung-pao

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g skopové maso nejlépe ze stehna
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžíce sojová mouka 1-2, nebo Solamyl
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      lžíce sojová omáčka 1-2
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička ocet
    • 50
      g arašídy oloupané
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky.
2
Plátky masa obalíme bílkem ušlehaným se sojovou moučkoua v horkém oleji asi 2 minuty. Kousky masa při smažení oddělujeme od sebe viličkou a dáváme pozor, aby se nespojily.
3
Do druhé pánve dáme 3 lžíce oleje, polovičky burských oříšků, cibuli nakrájenou na drobno, rozetřený česnek, pokrájenou chilli papričku, ocet, sojovou omáčku, cukr a nakonec vše podle chuti osolíme.
4
Směs pomalu ohříváme, do té doby, než začne cukr hnědnout. Potom přidáme osmažené plátky masa, dobře promícháme a ohřejeme.
Zařazení: Maso Skopové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.