Skopová šórba

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g fazole
    • sůl
    • 400
      g skopové maso
    • 100
      g pórek
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 0,5
      lžička kari
    • 1
      kelímek bílý jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole přes noc namočíme. Druhý den je dolijeme vodou a vaříme do poloměkka. Přidáme na kousky pokrájené skopové maso, osolíme a vaříme. Asi 15 minut před dovařením přidáme pórek nakrájený na kolečka a dochutíme paprikou a kari kořením.
2
Do hotové polévky nakonec můžeme vmíchat jogurt.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Sebastian Popescu
    Sebastian Popescu |

    6. 4. 2012 22:54

    Názov pochádza z arabskej kychyne, kde tak isto, ako teraz v Rumunsku, sa volá "čorba" a je to názov pre zeleninovú polievku. Rozhodne neobsahuje fazulu! Obdoba tejto polievky existuje aj v niektorých státoch bývalej Juhoslávie.

  • Simča S.
    Simča S. |

    6. 4. 2012 20:16

    Laděnko, z jakého jazyka je to "šórba"? Já totiž znám "čorba", což je v bulharštině polévka, tak mne to zaujalo... Díky, Simča