Autor:

Šišmáky

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Máslo 250 g
Žloutek 3 ks
Mléko 3 lžíce
Droždí 20 g
Sůl 1 špetka
Hrubá mouka  hrst
Cukr 150 g
Nasekané ořechy  

Postup přípravy:

Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, špetku soli, žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Rozdělíme na 3 stejné díly, z každého vyválíme placku. Ušleháme sníh ze tří bílků a opatrně přidáme do 150 g mletého cukru (i méně), potřeme jednotlivé placky, posypeme je hrubě nasekanými ořechy a svineme. Ostrým nožem krájíme 2 cm kolečka, klademe je na vymazaný plech. Pečeme je při teplotě 150 °C. Po upečení můžete obalit v moučkovém cukru s vanilkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Pizza Pizza jako z Itálie krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Šišmáky

Komentáře

  1. Jana Remková   22.06.2008 | 22:21 | reagovat | závadný

    No,pane Oldřichu,asi máte pravdu,některé věci raději neměnit.To by mne nenapadlo,ten prášek do pečiva,ale nebojte,i tak to sníte a napříště jste poučen.

  2. Oldřich Gargulák   22.06.2008 | 21:43 | reagovat | závadný

    Dnes donucen rodinou zopakovat předvčerejší výkon. Nebylo kvasnjc, použil půl prášku do pečiva. Není (pár Šišmáků je pořád ještě na podnose) to ono. Buď bylo moc prášku, nebo holt některé recepty není radno měniti!

  3. Oldřich Gargulák   21.06.2008 | 8:07 | reagovat | závadný

    ...a na druhý den jsou snad ještě chutnější. Ořechy tomu daly takovou jemnou , jakoby mandlovou příchuť, takže ani nevadí nepocukrování KCN. Zkrátka: Šišmáky sóó chotné! Dávám 2

  4. Oldřich Gargulák   20.06.2008 | 22:51 | reagovat | závadný

    Ráno se nahlásila, po obědě pochválila ŠIŠMÁKYmoja tchyňa.Dělal jsem je podle předpisu-to droždí tam opravdu sedí. Pozn.: krájením zdeformovanéřezy netřeba na plechu formovat dokulata-pečením se krásně vytvarují.

  5. Hanička   19.06.2008 | 8:31 | reagovat | závadný

    Lákal mě tento recept,a protože jsem právě pracovala s listovým těstem, improvizovala jsem dle možností : místo kynutého těsta jsem použila listové,ořechy jsem použila mleté, nesypala jsem je na sníh, ale lehce do něj zamíchala.Do náplně druhé placky jsem přidala navíc jestě nastrouhaná jablka.Výsledek - práce sice trochu upatlaná, ale výsledek výborný!!! Při porovnávání zvítězila náplň s přidáním strouhaných jablek.Moc děkuji za recept a příště zkusím i kynuté těsto.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web