Sirene šopske

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks rajčata
    • 100
      g balkánský sýr
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks feferonka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno pekáčku (remosky) pokapaného olejem poklademe hustě kolečka rajčat, na ně poklademe balkánský sýr pokrájený na asi 3mm silné plátky. Dáme na chvilku zapéci do roztopené trouby. Po chvíli vyklepneme na vrstvu balkánu sem tam několik vajec (nerozšlehaných - jako na volská oka), které ozdobíme kouskem feferonky. Pečeme asi při 180 °C. Po mírném zrůžovění sýra a ztuhnutí vajec je hotovo. Jíme s jakýmkoliv pečivem a popíjíme oblíbené víno.

Komentáře k receptu

  • Jituš
    Jituš |

    5. 12. 2006 19:46

    Tohle jídlo jsme poprvé ochutnali před pár lety na dovolené v Bulharsku. Ihned jsem si tam koupila keramické zapékací mističky s pokličkou a jídlo vaříme doma, většinou v mikrovlnce. Pokud přidáme ještě krájené žampiony a šunku, jmenuje se to "sirene po trácku". Kořeníme čubricou.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    5. 12. 2006 18:45

    rajská jablka = rajčata

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    5. 12. 2006 18:24

    som zmatena, najprv su uvedena jablka a v postupe rajcata, preklep?