Autor:

Šípková marmeláda

Střední
Ingredience
Šípky  
Cukr  
Voda  
Hřebíček  

Postup přípravy:

Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným sítkem. Protlak zvážíme,(na 1 kg protlaku připadne 1 kg cukru) a pomalu přivedeme k varu. Okořeníme hřebíčkem a vaříme do zhoustnutí. Hotovým protlakem plníme malé skleničky. Hodí se k přípravě omáček, na pečení cukroví, ale i ke zvěřině nebo na chleba.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Šípková marmeláda

Komentáře

  1. bábuška   20.10.2014 | 13:34 | reagovat | závadný

    zdravím všechny :-) můj osvědčený recept na šípkovou marmeládu je 1,3kg jablek,0,7 kg očištěných šípků /rozemletých na masovém strojku/, 5 mletých hřebíčků - 1kg cukru
    - není třeba žádné chemie,chutná výborně

  2. Magda   01.10.2013 | 21:22 | reagovat | závadný

    Tak čištění šípků je fakt dřina. Musím říct, že se mě nechtělo pasírovat, takže jsem jen směs rozemlela tyčovým mixérem v kastrolu, nechala zavřít a bylo to. Ale poměr cukru se mi zdá přehnaný, dala jsem v poměru na 1 kg směsi 600 gr. cukru a je to až až.

  3. Ivana   02.06.2006 | 17:37 | reagovat | závadný

    Já si léta vozím šípkovou marmeládu z Chorvatska (taky borůvkový sirup a podezírám Chorvaty, že ho opravdu vyrábí z borůvek). Sklenice marmelády 0,7l vyjde na 80 Kč, dá se koupit i menší balení. Je výborná a za ty peníze nemá cenu se s tím dělat. Dnes jezdí do Chorvatska kdekdo, takže je lepší ji dovézt. Nicméně proti gustu....

  4. Be   01.06.2006 | 12:55 | reagovat | závadný

    Kdysi jsem šípkovou marmeládu zkoušela, ale je to šíleně pracné, hlavně čištění šípků po rozpůlení, je to jako skelná vata - prostě děs. Výsledek je sice skvělá chuť, ale myslím, že to nestojí za to.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web