Šípková marmeláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • šípky
    • cukr
    • voda
    • hřebíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným sítkem. Protlak zvážíme,(na 1 kg protlaku připadne 1 kg cukru) a pomalu přivedeme k varu. Okořeníme hřebíčkem a vaříme do zhoustnutí. Hotovým protlakem plníme malé skleničky. Hodí se k přípravě omáček, na pečení cukroví, ale i ke zvěřině nebo na chleba.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bábuška
    bábuška |

    20. 10. 2014 13:34

    zdravím všechny :-) můj osvědčený recept na šípkovou marmeládu je 1,3kg jablek,0,7 kg očištěných šípků /rozemletých na masovém strojku/, 5 mletých hřebíčků - 1kg cukru - není třeba žádné chemie,chutná výborně

  • Magda
    Magda |

    1. 10. 2013 21:22

    Tak čištění šípků je fakt dřina. Musím říct, že se mě nechtělo pasírovat, takže jsem jen směs rozemlela tyčovým mixérem v kastrolu, nechala zavřít a bylo to. Ale poměr cukru se mi zdá přehnaný, dala jsem v poměru na 1 kg směsi 600 gr. cukru a je to až až.

  • Ivana
    Ivana |

    2. 6. 2006 17:37

    Já si léta vozím šípkovou marmeládu z Chorvatska (taky borůvkový sirup a podezírám Chorvaty, že ho opravdu vyrábí z borůvek). Sklenice marmelády 0,7l vyjde na 80 Kč, dá se koupit i menší balení. Je výborná a za ty peníze nemá cenu se s tím dělat. Dnes jezdí do Chorvatska kdekdo, takže je lepší ji dovézt. Nicméně proti gustu....

  • Be
    Be |

    1. 6. 2006 12:55

    Kdysi jsem šípkovou marmeládu zkoušela, ale je to šíleně pracné, hlavně čištění šípků po rozpůlení, je to jako skelná vata - prostě děs. Výsledek je sice skvělá chuť, ale myslím, že to nestojí za to.