Autor:

Simnel cake

210 minut PT0H210M
Obtížné
Ingredience
Rozinky
(lze smíchat i s jiným sušeným ovocem)
400 g
Kandované třešně 50 g
Kandovaná kůra mix citron pomeranč 80 g
Hladká mouka 225 g
Prášek do pečiva 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Skořice 1 lžička
Muškátový květ 1 lžička
Máslo
(změklé)
175 g
Cukr krupice 175 g
Vejce
(velká)
3 ks
Marcipánová hmota
(na pokrytí)
500 g
Meruňkový kompot 2 lžíce
Simnel cake

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Dno koláčové formy o průměru 20 cm vyložte papírem na pečení. V míse smíchejte sušené ovoce, kandované třešně a kůru, přimíchejte mouku, prášek, sůl a koření. V jiné míse zpěňte cukr s máslem a postupně k nim zatřete prošlehaná vejce, pak polovinu moučné směsi a nakonec zbylou směs. Troubu předehřejte na 150 °C.

Polovinu těsta přesuňte do formy. Marcipán rozdělte na třetiny. Jednu třetinu rozválejte mezi pečicím papírem podle tvaru a velikosti formy, marcipán položte na těsto a navršte druhou část těsta. Vložte na druhou příčku odspodu a pečte asi dvě a půl hodiny. Zbylý marcipán zabalte do alobalu a dejte do chladu. Upečený koláč vyjměte z trouby a zchladlý dejte přes noc do ledničky. Pak z poloviny zbylého marcipánu vyválejte plát na pokrytí koláče a z druhé poloviny 11 kuliček.

Předehřejte gril v troubě. Zchladlý korpus vyjměte z formy, postavte ho na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřete 1 lžící zavařeniny, pokryjte plátem marcipánu, posázejte kuličkami, potřete zbylou zavařeninou a nechte pod grilem zapéct dozlatova. Nechte vychladnout.


Know-how

Když kdysi britské služtičky jezdívaly na svátky domů, vždy vezly koláč ze sušeného ovoce, jehož název pochází z dobového latinského výrazu pro jemnou mouku – „simila“. Na Velikonoce se pak koláč zdobí marcipánovými kuličkami, symbolizujícími apoštoly. Je jich jedenáct, dvanáctá, za zrádného Jidáše, chybí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Simnel cake

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web