Silvestrovské fondue

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí svíčková dobře odleželá nebo jiné kvalitní minutkové maso
    • 1
      l rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • pikantní omáčky na fondue
    • veka
    • zeleninový salát
    • červené víno
    • hořčice
    • kečup - jemný
    • nakládané okurky
    • nakládané houby houbičky
    • nakládané cibulky
    • strouhaný křen apod.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto ubrouskem. Nesolíme! Nakrájené maso rozdělíme na talíře.
2
Olej rozpálíme na sporáku v nádobě na fondue a přeneseme na kahan umístěný uprostřed jídelního stolu. Každý stolovník si napíchne sousto masa a sám si je v tuku opéká (1-2 minuty).
3
Současně s fondue podáváme na stůl čerstvě mletý pepř, misky s pikantními omáčkami (dipy) a různými pochutinami.
4
Každý stolovník musí mít před sebou talíř, kde si sousto dochutí.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.