Shepard's pie (Ovčákův koláč)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 750
      g mleté maso 200-750
    • 6
      ks brambory
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • olej
    • 100
      g sýr nejlépe parmazán či ementál

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, osmažíme, vložíme mleté maso, osmažíme, opepříme, osolíme. Pak vložíme masovou směs do kastrolu, připravíme bramborovou kaši, kterou navršíme na masovou směs. Posypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dante
    Dante |

    28. 10. 2016 01:30

    V mikrovlnce? Spíš Opossum.

  • Dante
    Dante |

    28. 10. 2016 01:24

    No recept je irský.řekněte v Irsku,že chcete tento anglický pie tedy koláč a obzvláště v oblasti severu dostanete i přísady které nejsou vidět. V nejlepším případě v celém Irsku se usmějí ovšem budete za hlupáky. Navíc tato verze je patlanina jen tak na rychlo když není nic jiného po ruce. Tak ostatně i vznikl ovšem přísad je více a liší se vskutku oblast od oblasti. Hůře vypadající než na této fotce jsem ještě neviděl. Je chudáček i na ingredience osekaný, mdlý a unavený. Takhle vypadal možná během světové války. CO NEUMÍM TAK SE TÍM NEPYŠNÍM.

  • gárfield martha
    gárfield martha |

    13. 3. 2015 16:39

    Takhle ten recept opravdu nevypadá. Je to oblíbené irské jídlo, vím o čem mluvím :-|

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    9. 6. 2013 21:53

    Strašně dobré jídlo, určitě vyzkouším i různé variace, tento anglický recept se liší v masové směsi oblast od oblasti, přidávají se třeba houby, celer... tato kombinace je moc dobrá. !!!Jen je škoda, že v názvu chyba, takto ten recept přes vyhledávání nikdo nenajde, je to Shepherd's pie!!!

  • Alena
    Alena |

    11. 11. 2011 20:57

    Ztratila jsem recept na Sheperd´s pie, co jsem měla od rodiny z Anglie. Tento tomu vůbec neodpovídá. Chybí mi např. více koření (bobkový list). Ementál je česká náhražka, typický anglický pie je s chedarem..... :-(

  • possum *
    possum * |

    14. 2. 2007 13:52

    Anonyme, sice jsem ten recept nepsala ja, ale znam ho velmi dobre. Ja ho tedy delam v mikrovlnce, ale stejne: jak se muzes zeptat jestli 1/2 nebo 1/2 kg? :-O Samozrejme je mysleno pul. Ale klidne muzes dat celou na ten pomer masa. :-)

  • Anonym
    Anonym |

    13. 2. 2007 14:18

    Cibule je jen 1/2 nebo 1/2 kg ?