Autor:

Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Střední
Ingredience
Cibule 1 ks
Mleté maso
200-750
750 g
Brambory 6 ks
Mléko 2 lžíce
Mrkev 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Olej  
Sýr
nejlépe parmazán či ementál
100 g
Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, osmažíme, vložíme mleté maso, osmažíme, opepříme, osolíme. Pak vložíme masovou směs do kastrolu, připravíme bramborovou kaši, kterou navršíme na masovou směs. Posypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Komentáře

  1. gárfield martha   13.03.2015 | 16:39 | reagovat |

    Takhle ten recept opravdu nevypadá. Je to oblíbené irské jídlo, vím o čem mluvím :-|

  2. ČernáLuna   09.06.2013 | 21:53 | reagovat |

    Strašně dobré jídlo, určitě vyzkouším i různé variace, tento anglický recept se liší v masové směsi oblast od oblasti, přidávají se třeba houby, celer... tato kombinace je moc dobrá.

    !!!Jen je škoda, že v názvu chyba, takto ten recept přes vyhledávání nikdo nenajde, je to Shepherd's pie!!!

    1. Dante   28.10.2016 | 1:24 | reagovat |

      No recept je irský.řekněte v Irsku,že chcete tento anglický pie tedy koláč a obzvláště v oblasti severu dostanete i přísady které nejsou vidět. V nejlepším případě v celém Irsku se usmějí ovšem budete za hlupáky. Navíc tato verze je patlanina jen tak na rychlo když není nic jiného po ruce. Tak ostatně i vznikl ovšem přísad je více a liší se vskutku oblast od oblasti. Hůře vypadající než na této fotce jsem ještě neviděl. Je chudáček i na ingredience osekaný, mdlý a unavený. Takhle vypadal možná během světové války. CO NEUMÍM TAK SE TÍM NEPYŠNÍM.

  3. Alena   11.11.2011 | 20:57 | reagovat |

    Ztratila jsem recept na Sheperd´s pie, co jsem měla od rodiny z Anglie. Tento tomu vůbec neodpovídá. Chybí mi např. více koření (bobkový list). Ementál je česká náhražka, typický anglický pie je s chedarem..... :-(

  4. possum *   14.02.2007 | 13:52 | reagovat |

    Anonyme, sice jsem ten recept nepsala ja, ale znam ho velmi dobre. Ja ho tedy delam v mikrovlnce, ale stejne: jak se muzes zeptat jestli 1/2 nebo 1/2 kg? :-O Samozrejme je mysleno pul. Ale klidne muzes dat celou na ten pomer masa. :-)

    1. Dante   28.10.2016 | 1:30 | reagovat |

      V mikrovlnce? Spíš Opossum.

  5. Anonym   13.02.2007 | 14:18 | reagovat |

    Cibule je jen 1/2 nebo 1/2 kg ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web