Autor:

Serník

Střední
Dortová forma o průměru 25 cm:
Tvaroh 1 kg
Vejce 10 ks
Cukr krupice 2 sklenice
Vanilkový cukr 2 balení
Vanilkový pudink 2 balení
Šlehačka
kyselá
1 kelímek
Rozinky  
Citron  
Sůl  špetka
Serník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vejce rozšleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience. Rozinky nakonec. Pečeme velmi pomalu 1 hodinu a více. Propichováním dřívkem zjišťujeme konečnou kvalitu. Dřívko musí být suché

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Serník

Komentáře

  1. Gego   23.04.2015 | 22:04 | reagovat | závadný

    Nemá to bejt syrník? Serník je brutus, to jako že se po těch vejcích prďosere?

    1. Jana   04.09.2015 | 21:52 | reagovat | závadný

      Nemá to být syrník, protože je to původem polský recept a prostě se to jmenuje Sernik ( v překladu tvarohový koláč ) :-*

  2. pippiva   08.05.2011 | 17:03 | reagovat | závadný

    Delala jsem z 8 vajec, nedokazu si predstavit vajec 10. I tech 8 bylo prilis citit. Myslim, ze staci klidne 6 vajec. Rozinky jsem mela namocene v rumu, cukru jsem dala 1 sklenici a stacilo to. Oddelila jsem zloutky a bilky, snih jsem primichala nakonec.

  3. Bára   21.03.2011 | 10:32 | reagovat | závadný

    Fakt je těch vajec 10??Připadá mi to fakt dost.. :-!

    1. Tereza T   21.03.2011 | 15:12 | reagovat | závadný

      Ano, je to správně.

    2. Tereza T   21.03.2011 | 15:12 | reagovat | závadný

      Ano, je to správně.

  4. Kristýna   17.09.2005 | 20:54 | reagovat | závadný

    To jako kysaná smetana?

  5. Kristýna   17.09.2005 | 19:29 | reagovat | závadný

    Sernik je výborný. Je to typicky polský moučník a pro milovníky tvarohových moučníků je to lahůdka. Cukru bych dala i méně,ale to záleží na chuti.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web