Serník

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dortová forma o průměru 25 cm:
    • 1
      kg tvaroh
    • 10
      ks vejce
    • 2
      sklenice cukr krupice
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 1
      kelímek šlehačka kyselá
    • rozinky
    • citron
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozšleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience. Rozinky nakonec. Pečeme velmi pomalu 1 hodinu a více. Propichováním dřívkem zjišťujeme konečnou kvalitu. Dřívko musí být suché
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    4. 9. 2015 21:52

    Nemá to být syrník, protože je to původem polský recept a prostě se to jmenuje Sernik ( v překladu tvarohový koláč ) :-*

  • Gego
    Gego |

    23. 4. 2015 22:04

    Nemá to bejt syrník? Serník je brutus, to jako že se po těch vejcích prďosere?

  • pippiva
    pippiva |

    8. 5. 2011 17:03

    Delala jsem z 8 vajec, nedokazu si predstavit vajec 10. I tech 8 bylo prilis citit. Myslim, ze staci klidne 6 vajec. Rozinky jsem mela namocene v rumu, cukru jsem dala 1 sklenici a stacilo to. Oddelila jsem zloutky a bilky, snih jsem primichala nakonec.

  • Tereza T
    Tereza T |

    21. 3. 2011 15:12

    Ano, je to správně.

  • Tereza T
    Tereza T |

    21. 3. 2011 15:12

    Ano, je to správně.

  • Bára
    Bára |

    21. 3. 2011 10:32

    Fakt je těch vajec 10??Připadá mi to fakt dost.. :-!

  • Kristýna
    Kristýna |

    17. 9. 2005 20:54

    To jako kysaná smetana?

  • Kristýna
    Kristýna |

    17. 9. 2005 19:29

    Sernik je výborný. Je to typicky polský moučník a pro milovníky tvarohových moučníků je to lahůdka. Cukru bych dala i méně,ale to záleží na chuti.