Senzační tvarohová pomazánka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 58
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 3
      lžíce majonéza
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžíce jarní cibulka jemně nakrájená
    • 1
      špetka sůl dle chuti
    • řapíkatý celer
    • cherry rajčátka
    • bageta pařížská

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé zapíchneme řapík celeru (s ním si tu lahůdku nabíráme). Rajčátka a zbytek celeru dáme na misku, nakrájíme bagetu.
2
Poznámka: místo tučného tvarohu můžeme použít odtučněný, místo majonézy dietní jogurt, místo bagety rohlík, místo dijonské hořčice naši obyčejnou, místo cherry rajčátek nakrájet velká, ale to už budeme mít úplně jinou pomazánku.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hynek
    Hynek |

    26. 10. 2014 13:51

    Souhlasím. Chuť je podivná, nedoporučuji, existují stovky lepších variant.

  • Jaruna
    Jaruna |

    3. 8. 2014 17:40

    To paní Koutová: mně když to přijde bez chuti, obvykle je to málo slané.

  • Katka
    Katka |

    14. 1. 2013 11:36

    Vadila mi chut kari :-( Priste bez:-)

  • Domča@Lea
    Domča@Lea |

    12. 2. 2012 19:34

    Výborná :) moc nám chutnala :)

  • Světlana Nováková
    Světlana Nováková |

    10. 2. 2010 10:11

    hledala jsem těsto na bagety a nenašla, můžete ho přidat znova?

  • Vlaďka Daranská
    Vlaďka Daranská |

    24. 7. 2008 20:09

    ...tento recept na bagety najdete ještě jednou pod názvem"Těsto na bagety,housky",stačí zadat do vyhledávání a tam už se pak dočtete pracovního postupu..

  • Zuzanice Zuzanice
    Zuzanice Zuzanice |

    24. 7. 2008 09:57

    Nemám zkušenosti s pečením, můžete prosím někdo poradit jak na ty bagetky? Těsto nechat odležet nebo to půjde hned na plech? Díky

  • Zuzana Simkovicova
    Zuzana Simkovicova |

    16. 7. 2008 15:32

    Nenechajte sa odradiť komantárom p. Koutovej. Každý máme iné chute. Oplatí sa aspoň vyskúšať. Držala som sa pôvodného receptu, dokonca som prvý krát kúpila vňaťový zeler :) Manžel tvaroh nemusí ale pomazánku zblajzol hneď :)

  • Vilma
    Vilma |

    11. 7. 2008 13:54

    Jo a ještě něco: ono je kari a kari, někdy je to jako obarvený vápno

  • Vilma
    Vilma |

    11. 7. 2008 13:52

    Já jsem ji dělala taky, dvakrát, jednou jsem podle receptu, podruhé jsem to odlehčila od tuku a to nešlo jíst. Asi je dobré respektovat původní znění:-)

  • Jana Koutová
    Jana Koutová |

    4. 7. 2008 08:42

    Já tedy musím napsat, že jsem od receptu čekala více, pomazánka mi nechutnala, manžel řekl, že není špatná,ale ať jí už nedělam. Přijde mi bez chuti, je z tvarohu cítit akorát tak to curry a nic víc.

  • Lenka Kaderavkova
    Lenka Kaderavkova |

    22. 6. 2008 13:53

    Právě jsem doobědvala tuto vynikající pomazánku. Sice ne s celerem, ale novými malými v troubě upečenými brambůrkami. Nemělo to chybu!!!

  • Helena
    Helena |

    31. 1. 2008 13:01

    Vlaďko,dejte ten recet na bagetky do nových receptů.Díky

  • Marcela
    Marcela |

    31. 1. 2008 12:27

    Děkuju za recept na bagetky a ujišťuji Vás, že jsem v životě ještě žádnou housku neupekla, tyhle budou tento víkend premiérové:-)

  • Marsí
    Marsí |

    31. 1. 2008 09:33

    Vlaďko, já si s dovolením ten Váš receptík na bagetky také opsala....-)))

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    30. 1. 2008 21:55

    Paní Marcelko,tady je recept na ty bagetky: 1kg hladké mouky,1/2l mléka,50-100g rozehřáté Hery,30g cukru,40g droždí,vejce na potření,sezam na posypání a troubu předem vyhřát.*Nedávno jsem z tohoto těsta napekla malé houstičky a ugrilovala k nim kuřata( na rodinnou oslavu)...během hodiny byly všechny fuč a dostala jsem poučení,že propříště musím napéct houstiček ještě víc(tzn.ze 3kg mouky,uff)...tenhle recept mám ráda.Asi ho už ale znáte,že?..dobrou chuť!:)

  • kamila nováková
    kamila nováková |

    29. 1. 2008 18:01

    ted jsem to uplacala * je to asi pekne kaloricka bomba * ale nevadi * zitra si dam neco dietniho * musela jsem vam napsat * davam jednicku*** je to jedna z mala tvarohovych pomazanek co se da jist

  • Marcela
    Marcela |

    29. 1. 2008 13:34

    Je to opravdu výborné. Paní Vlaďko, jak děláte domácí bagetky?

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    26. 1. 2008 14:36

    Též jsem vyzkoušela a doporučuji!Manžel tvaroh nemusí,ale v téhle podobě má u nás 'zelenou'.Upekla jsem k tomu domácí bagetky a mňam!:)

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2008 13:57

    Protože jsme štíhlá rodina a zatím nemáme žádné potíže s hladinou cholesterolu, udělala jsem to přesně podle receptu. SENZACE!!! Jen by mě zajímalo, jestli autor senzačních receptů je jeden nebo jich je víc a jestli by neměl jestě nějaké další senzační nápady. Díky

  • Naďa Pecxhová
    Naďa Pecxhová |

    24. 1. 2008 08:04

    Zkoušela jsem tu druhou variantu a vřele doporučuji .