Autor:

Senzační pošušňáníčko

Střední
Ingredience
Mléko 1,2 l
Vanilkový pudink 2 balíček
Cukr krupice  
Dětské piškoty  
Zavařenina
Výrazná
 
Šlehačka  
Mandle  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném ohni zkaramelizovat do středně hněda - pozor, ať to není příliš, byl by hořký! Pak přidejte část mléka a karamel rozvařte.

Když je hladký, přidejte zbývající mléko s rozmíchanými pudinkovými prášky a uvařte pudinkový krém. Mezitím slepte piškoty po dvou zavařeninou a vložte je do mísy. Přelijte krémem a nechte vychladit. Pak ozdobte ušlehanou šlehačkou a opraženými mandlemi.

Chce-li mít spíše pudink než krém, dejte jen 1 l mléka (piškoty se budou více držet u dna).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Reklama
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Senzační pošušňáníčko

Komentáře

  1. Trpez   15.04.2015 | 8:07 | reagovat | závadný

    Výborný dezert s dost hrozným názvem.Zkusila jsem ho udělat i z karamelového pudinku,ale vařený přímo z karamelu je lepší.

    1. Di   15.04.2015 | 12:55 | reagovat | závadný

      Nazval ho tak pán, od něhož jsem se tenhle dezert kdysi na hradě Český Šternberk naučila. :-\

  2. Di   29.01.2007 | 8:33 | reagovat | závadný

    Piškoty tam nemusíte v podstatě dávat vůbec. Nebo je můžete lehce smočit v likéru.

  3. Alenka Aová   28.01.2007 | 15:55 | reagovat | závadný

    Slepování piškotů je pracné, možná by stačilo je lehce polít nějakým sirupem,aby trošku nasákly a až poté je zalít pudink.krémem,ne? Ale jinak je to skvělý recept,díky

  4. Evelina   26.01.2007 | 16:27 | reagovat | závadný

    Neco podobneho dela moje mamca a je to opravdu vyborne. Vyzkousim podle vaseho receptu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web