Autor:

Senzační pošušňáníčko

Střední
Ingredience
Mléko 1,2 l
Vanilkový pudink 2 balíček
Cukr krupice  
Dětské piškoty  
Zavařenina
Výrazná
 
Šlehačka  
Mandle  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném ohni zkaramelizovat do středně hněda - pozor, ať to není příliš, byl by hořký! Pak přidejte část mléka a karamel rozvařte.

Když je hladký, přidejte zbývající mléko s rozmíchanými pudinkovými prášky a uvařte pudinkový krém. Mezitím slepte piškoty po dvou zavařeninou a vložte je do mísy. Přelijte krémem a nechte vychladit. Pak ozdobte ušlehanou šlehačkou a opraženými mandlemi.

Chce-li mít spíše pudink než krém, dejte jen 1 l mléka (piškoty se budou více držet u dna).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Senzační pošušňáníčko

Komentáře

  1. Trpez   15.04.2015 | 8:07 | reagovat |

    Výborný dezert s dost hrozným názvem.Zkusila jsem ho udělat i z karamelového pudinku,ale vařený přímo z karamelu je lepší.

    1. Di   15.04.2015 | 12:55 | reagovat |

      Nazval ho tak pán, od něhož jsem se tenhle dezert kdysi na hradě Český Šternberk naučila. :-\

  2. Di   29.01.2007 | 8:33 | reagovat |

    Piškoty tam nemusíte v podstatě dávat vůbec. Nebo je můžete lehce smočit v likéru.

  3. Alenka Aová   28.01.2007 | 15:55 | reagovat |

    Slepování piškotů je pracné, možná by stačilo je lehce polít nějakým sirupem,aby trošku nasákly a až poté je zalít pudink.krémem,ne? Ale jinak je to skvělý recept,díky

  4. Evelina   26.01.2007 | 16:27 | reagovat |

    Neco podobneho dela moje mamca a je to opravdu vyborne. Vyzkousim podle vaseho receptu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web