Senzační pošušňáníčko

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1.2
      l mléko
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • cukr krupice
    • dětské piškoty
    • zavařenina Výrazná
    • šlehačka
    • mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném ohni zkaramelizovat do středně hněda - pozor, ať to není příliš, byl by hořký! Pak přidejte část mléka a karamel rozvařte.
2
Když je hladký, přidejte zbývající mléko s rozmíchanými pudinkovými prášky a uvařte pudinkový krém. Mezitím slepte piškoty po dvou zavařeninou a vložte je do mísy. Přelijte krémem a nechte vychladit. Pak ozdobte ušlehanou šlehačkou a opraženými mandlemi.
3
Chce-li mít spíše pudink než krém, dejte jen 1 l mléka (piškoty se budou více držet u dna).

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    15. 4. 2015 12:55

    Nazval ho tak pán, od něhož jsem se tenhle dezert kdysi na hradě Český Šternberk naučila. :-\

  • Trpez
    Trpez |

    15. 4. 2015 08:07

    Výborný dezert s dost hrozným názvem.Zkusila jsem ho udělat i z karamelového pudinku,ale vařený přímo z karamelu je lepší.

  • Di
    Di |

    29. 1. 2007 08:33

    Piškoty tam nemusíte v podstatě dávat vůbec. Nebo je můžete lehce smočit v likéru.

  • Alenka Aová
    Alenka Aová |

    28. 1. 2007 15:55

    Slepování piškotů je pracné, možná by stačilo je lehce polít nějakým sirupem,aby trošku nasákly a až poté je zalít pudink.krémem,ne? Ale jinak je to skvělý recept,díky

  • Evelina
    Evelina |

    26. 1. 2007 16:27

    Neco podobneho dela moje mamca a je to opravdu vyborne. Vyzkousim podle vaseho receptu.