Autor:

Selská omeleta

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Brambory
větší
2 ks
Kuřecí párek 1 ks
Hrášek  
Rajče 1 ks
Vejce
2-3
3 ks
Cibule
menší
1 ks
Uzený sýr
strouhaný
 
Sůl  
Rostlinný olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Oškrábané a omyté brambory nakrájíme na tenké a menší plátky, také nakrájíme párek na kolečka.
Rozpálíme olej na pánvi, okapané a mírně osušené bramborové plátky opečeme po obou stranách téměř do křupava. Pak k nim přidáme také nakrájený kuřecí párek a opět pečeme.
Rozšleháme si 2 až 3 vejce (podle velikosti) se špetkou soli a zalejeme tím brambory a párek na pánvičce. Zeslabíme plamen a pozvolna necháme dělat.
POZOR: rozhodně nemíchat, ať se nepotrhá omeleta.
Po upečení šikovně přesypeme na talířek. Posypeme hráškem a najemno na půlměsíčky nakrájenou cibulí. Na to poklademe na kolečka nakrájené rajče a vše vydatně posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.
Všem přeji dobrou chuť a mohu vás ubezpečit, že se jedná o velmi syté jídlo :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 2x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Selská omeleta

Komentáře

  1. atalanka   05.11.2012 | 21:22 | reagovat | závadný

    ty syrové opečené brambory tomu dávají úplně jinou chuť,mnamka :-P .akorát já to dělala na plechu,naspod dala ty brambory,nato směs z cibule, uzenýho masa,žampionů a hrášku,polila vejcem s
    trochou smetany a zapekla.ale variací je opravdu spousta.můj kolega do ní třeba dává česnek a majoránku,já jen sůl a pepř :-)

  2. Anonym   02.03.2007 | 18:36 | reagovat | závadný

    mnam dobry jenom jsem zapekla k bramborum i hrasek mooc syte jidlo ja teda zvladla jen jednu:-))

  3. Simča Sládková   27.10.2005 | 13:04 | reagovat | závadný

    Selskou omeletu dělávám, když mi zbydou vařené brambory a netušila, jsem, že jde i ze syrových.... Dávám do ní také "co dům dal", nejraději pórek, zbylé důbeží maso, hrášek a pod.

  4. Ivka   24.10.2005 | 21:23 | reagovat | závadný

    selskou omeletu jsem delala s oblibou..vpodstate co dum da a mela uspech...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web