Sékelský guláš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové maso
    • sůl
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      cibule
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 2
      paprika - sladká
    • 0,3
      l vývar
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      česnek
    • 400
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,3
      l smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky. Poté přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a přidáme rajský protlak, kmín, utřený česnek a podle chuti přisolíme. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme zelí. A dudusíme doměkka. Ze zbytku oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou guláš zahustíme. Nakonec vlijeme smetanu a mírně povaříme. Podáváme s knedlíky.
2
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 60 min.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.