Sekaná se sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso - hovězí
    • balkánský sýr
    • bylinková sůl
    • koření do mletých mas
    • pepř mletý
    • 2
      hladká mouka
    • strouhanka
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sýr nejprve rozmixujeme na jemno, přidáme mleté maso, koření dle chuti, mouku a strouhanku dle potřeby. Masu řádně propracujeme a necháme pokud možno 1 hodinu odležet. Z masy vytvoříme válec, dáme na pekáč a zalijeme horkou vodou asi do jedné třetiny. Pečeme 50-60 minut při 180 °C, přikryté.
2
Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    10. 3. 2007 18:27

    Katko, můžete masíčko i usmažit jako řízky (tzv. karbenátky). Já do mletého masa nastrouhám tvrdý sýr Eidam, přidám 2 celá vajíčka, koření na mleta masa a dle potřeby strouhanku. Z uvedené hmoty dělám menší placičky (šišky, kuličky), které obalím v trojobale (hladká mouka, vajičko, strouhanka). Do strouhanky na zvýraznění chuti zamíchám sezamové semínko. Karbenátky jsou moc šťavnaté. Můžete vyzkoušet. Ingredience stejné jako u zmíněné sekané - jenom místo pečení v troubě, smažíte jako řízky.

  • Katka P.
    Katka P. |

    9. 3. 2007 13:27

    je výýýýborná. manžel už jinou nechce jíst. občas do ní dávám i nasekané olivy

  • Marcela
    Marcela |

    16. 8. 2005 13:57

    Kolik toho balkánu? Jen jeden?