sekaná s olivami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 900
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule velká najemno nasekaná
    • 4
      stroužek česnek lisované
    • 2
      ks paprika žlutá a červená - zbavená semínek a nakrájená na kostky
    • 100
      g zelené olivy plněné papričkou nebo ančovičkami - nakrájené na poloviny
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce estragon čerstvý nebo sušený
    • 2
      lžíce pažitka čerstvá
    • 2
      l cibulová nať čerstvá zelená nebo petrželka
    • 250
      plátek anglická slanina
    • 3
      ks žemle namočené v mléce
    • 2
      ks rozšlehané vejce 1-2
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • rajčata na oblohu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky, zelené bylinky, vejce a podle chuti sůl a pepř. Důkladně promícháme a vložíme do vymazané formy a vytvarujeme do válečku (bochníku), který se nebude zcela dotýkat stěn. Na povrchu poklademe ozdobně do tvaru mřížky nudličkami slaniny a pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě.
2
Hotové necháme asi 5-10 minut mimo zdroj tepla odpočinout a potom nakrájíme na plátky.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.