Autor:

Sekaná s kroupami

Střední
Ingredience
Mrkev 2 ks
Celer  
Vejce 1 ks
Cibule  
Česnek  
Majoránka  
Pepř mletý  
Sůl  
Strouhanka  
Mleté maso
300-400 g - druh dle chuti
 
Kroupy 150 g
Pesto 1 lžička
Hořčice plnotučná  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mrkev a celer uvařit. Vychladlou zeleninu umlít spolu s kroupami a cibulí. Smíchat s kořením, vmíchat maso a vejce. Dobře propracovat, přiměřeně zahustit strouhankou. Z hmoty vytvarovat šišku, příp. potřít hořčicí, a mírně podlitou péci. Při pečení občas přelít vypečenou šťávou. Upozorňuji, že sekaná se po upečení o něco víc „rozsýpá“ než standardní sekaná - krájejte silnější plátky.

Podávat s brambory a syrovým kysaným zelím nebo s lepenicí. Sekaná je dobrá i studená s chlebem. Pokud se přidá do hmoty méně strouhanky (hmota je řidší) a příp. trocha zabijačkového koření, lze upéci jako prejt, také dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečená žebra s tymiánovou krustou Recept na víkend: Pečená žebra s tymiánovou krustou Články z

Komentáře k receptu: Sekaná s kroupami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web