Autor:

Sekaná s kroupami

Střední
Ingredience
Mrkev 2 ks
Celer  
Vejce 1 ks
Cibule  
Česnek  
Majoránka  
Pepř mletý  
Sůl  
Strouhanka  
Mleté maso
300-400 g - druh dle chuti
 
Kroupy 150 g
Pesto 1 lžička
Hořčice plnotučná  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mrkev a celer uvařit. Vychladlou zeleninu umlít spolu s kroupami a cibulí. Smíchat s kořením, vmíchat maso a vejce. Dobře propracovat, přiměřeně zahustit strouhankou. Z hmoty vytvarovat šišku, příp. potřít hořčicí, a mírně podlitou péci. Při pečení občas přelít vypečenou šťávou. Upozorňuji, že sekaná se po upečení o něco víc „rozsýpá“ než standardní sekaná - krájejte silnější plátky.

Podávat s brambory a syrovým kysaným zelím nebo s lepenicí. Sekaná je dobrá i studená s chlebem. Pokud se přidá do hmoty méně strouhanky (hmota je řidší) a příp. trocha zabijačkového koření, lze upéci jako prejt, také dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Sekaná s kroupami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web