Sekaná s hořčičnou krustou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
65 minut
6
porce
neuvedeno
autor: MartinaH123

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 300
      g mleté maso - vepřové
    • 900
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks rohlík
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 5
      stroužek česnek
    • 3
      lžička tymián čerstvý
    • 2
      lžíce majoránka
    • 3
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Na potírání
    • 3
      lžíce dijonská hořčice
    • 3
      lžíce pivo
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu dáme předehřát na 180°C.
2
Slaninu a cibuli nakrájíme najemno, nejdříve opražíme slaninu, pak přidáme cibuli a smažíme tak dlouho, aby cibule zesklovatěla. Ani cibule ani slanina by neměly mít kůrku + po osmažení je dobré směs přendat z pánve na talíř či do misky, aby mimo pánev rychleji vychladla.
3
Nakrájené rohlíky namočíme na chvíli do mléka, poté vymačkáme a smícháme ve velké míse s mletým masem a následně přidáme všechny ostatní ingredience. Když směs drží pohromadě, vyndáme z mísy, párkrát s ní uhodíme o vál, aby se vyhnal vzduch a vytvoříme jednu či dvě šišky, které uhladíme rukou namočenou ve studené vodě.
4
Ingredience na směs k potírání promícháme a sekanou potřeme.
5
Sekanou pečeme cca 45 minut, během pečení ještě 2-3x znovu potřeme.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.