Sedmohradský tokáň

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g vepřová plec
    • 300
      g hovězí maso
    • 2
      dl víno
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 3
      dl sladká smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme osolené hovězí i vepřové maso nakrájené na proužky a dusíme. Až se šťáva vydusí, přidáme zatáhnout papriku a přilijeme víno. Dusíme do měkka, občas podlijeme, je-li třeba, a když je maso hotové přilijeme sladkou smetanu, ještě chvilku necháme "probublat", popřípadě dosolíme.
2
Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • Antonia Trusková
    Antonia Trusková |

    9. 3. 2009 18:18

    Pan Jirí, netreba sa omlúvat, sme predsa ludia (to pevne dúfam). Dakujem za objasnenie.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    8. 3. 2009 17:26

    Omlouvám se za zpoždění,recept je ze světové kuchařky-osobně vyzkoušený(a jedlý).Víno dávám bílé.Myslím,že pokud dáte jakékoliv kvalitní(ne z krabice),tak nic nezkazíte.V receptu je uvedeno pouze bílé,tak dávám to,jeké je právě po ruce a ještě se mi nestalo,že by jídlo znehodnotilo.Jiří

  • Antonia Trusková
    Antonia Trusková |

    6. 3. 2009 19:15

    Mohli by ste, prosím, upresnit o aký druh vína sa jedná? Ja varím madarské jedlá z knihy povazovanej za najlepsiu (!?) knihu o madarskej kuchyni a tam sa uvádza len hovädzie mäso a doporucuje sa z velmi kvalitnej casti.

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    2. 3. 2009 19:37

    Vypadá to lákavě,určitě vyzkouším.