Seatonův hrnec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • kapustové listy Či špenátové
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do ohně dáme rozpálit větší kámen. Vykopeme jámu cca 1 metr hlubokou. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Do jámy vložíme rozpálený kámen, kotlety zabalíme do listů (lze použít i např. listy devětsilu či lopuchu, ale špenát či kapusta masu dodají chuť a lze je i částečně sníst). Jámu s masem zalijeme vodou, zasypeme vykopanou hlínou a necháme minimálně 1-2 hodiny dusit. Pak hlínu vyhrabeme a maso vyjmeme.
2
Vhodné pro trampy či chalupáře.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Filip
    Filip |

    18. 8. 2011 10:23

    Dá se to udělat i s listy kopřivy.