Savarin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1,3
      dl mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 40
      g cukr
    • 20
      g droždí
    • sůl
    • tuk
    • ovoce Na ozdobení
  • Poleva
    • 150
      g máslo
    • 150
      g cukr Drobný
    • voda 2,5 l
    • bílé víno 1,2 dl
    • 6
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru, špetku soli, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do vymazané věncové (nebo bábovkové formy), necháme na teplém místě vykynout. Pečeme při 190 °C cca 40 minut.
2
**
3
Poleva:** všechny suroviny na polevu smícháme a přivedeme k varu. Polevu přelijeme do nádoby (tak velké, aby se do ní celý upečený korpus vešel).
4
Ještě teplý upečený savarin vyklopíme z formy a obráceně (dnem vzhůru) ponoříme do polevy. Když nasaje všechnu polevu, obrátíme ho, položíme na tác a můžeme ozdobit ovocem.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    18. 2. 2009 20:55

    Upeču,vyfotim a rada pošlu :))

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    18. 2. 2009 19:59

    Upečte, vyfoťte a pošlete ;-)

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    18. 2. 2009 19:57

    nechtělo by to nějaké foto?