Sauerbraten

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 3
      ks hovězí oháňka
    • 0,5
      l voda
    • 250
      ml ocet
    • 3
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev na kolečka
    • 3
      ks pepř celý 3 kuličky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička koriandr sušený
    • 1
      ks hřebíček
    • chleba patka staršího
    • 30
      ml červené víno
    • 40
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 100
      ml smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a koření, všechno prohřejte. Potom sundejte kastrol z plotny a přidejte hovězí i s oháňkami. Přikryjte pokličkou, postavte na chladné místo a nechce 4-6 dní uležet. Jednou nebo dvakrát denně ho obracejte.
2
Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a na něm marinované, osušené a osolené hovězí maso ze všech stran osmahněte. Pak přidejte oháňky, cibuli, mrkev, česnek, které jste vyndali z marinády. Přidejte patku staršího chleba. Pomalu do hrnce přilijte asi polovinu marinády, červené víno a vařte to na mírném ohni asi dvě hodiny, až maso změkne.
3
Ve smetaně důkladně rozkvedlejte mouku a za stálého míchání vlijte do hrnce. Vylovte z něj cibuli, mrkev a česnek, rozmixujte je a vraťte zas do hrnce. Nakonec osolte a opepřete podle chuti.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.