Autor:

Šašlikové špízy

Střední
Ingredience
Vepřová krkovice 500 g
Ocet  
Voda  
Cibule  
Slanina  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Krkovici nakrájíme na kostky velikosti ořechu a dáme do hrnce, přidáme na jemno nasekanou cibuli a ocet s vodou v poměru 1:1 a zalijeme tak asi do půlky hrnce. Potom ručně promícháme a necháme v lednici přes noc uležet. Potom vezmeme špízové jehly a nandáváme na ně maso, na větší kusy nakrájenou cibuli, špek (slaninu), jak kdo má rád. Potom dáme vše na pekáč a pečeme na 180 °C, dokud maso nezměkne.

Pozor špízy neotáčet a děláme to celé nejlépe na sádle !

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Šašlikové špízy

Komentáře

  1. Zita Matejkova   16.10.2007 | 23:58 | reagovat | závadný

    Šašlik je ze skopového masa.

  2. Jitka Malinová   16.10.2007 | 13:32 | reagovat | závadný

    Šašlík - název pro přípravu masa = napichané maso na špíz, zejména skopové ( rusové to hodně používají ). Já používám název šašlík pro tuto přípravu masa ( naložené do octa a grilované na ohni ) a pokud doma řeknu, že bude "špíz" pak to znamená, že bude třeba z kuřete, nebo salámu. Špíz = napichovátko.

    1. taranka   29.10.2010 | 13:12 | reagovat | závadný

      pozor na ten ocet,maso po něm tuhne :-)

  3. Tereza J.   16.10.2007 | 10:37 | reagovat | závadný

    Daniellka, pýtam sa preto, lebo v slovenčine je to to isté, a ten názov je potom akýsi zvláštny ( šašlíkové šašlíky či špízové špízy ? ).

  4. Daniella O.   15.10.2007 | 21:31 | reagovat | závadný

    Terezko,myslim si,ze saslik a spiz je uplne to same,akorad v cechach se pouziva vice spiz a na morave saslik,ale vysledek je stejny. Mozna,ze by se to dalo prelozit jako moravsky spiz. Recept me zaujal,ale mam dotaz na autora. Prosim pomer octa a vody 1:1 je spravny? Nebude to moc kysele?

    1. Tomato   28.02.2012 | 0:32 | reagovat | závadný

      Šašlik je to proto, že je ze skopového s určitým druhem koření dělaný na určitém druhu dřeva. Je jedno, co říkáte doma. Je taky možné že když doma řeknete rajská, tak neuděláte guláš. Šašlik a špíz, není to samé. Pletete si dojmy s pojmy.

  5. Tereza J.   15.10.2007 | 18:53 | reagovat | závadný

    Prosím o vysvetlenie, v češtine je rozdiel medzi šašlikom a špízom ?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web