Autor:

Šašlik podle labužníka

Střední
Ingredience
Telecí maso
filet
200 g
Hovězí maso
filet
200 g
Telecí játra 200 g
Vepřové maso
filet
200 g
Anglická slanina 100 g
Pepř mletý 1/2 lžička
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl 1/2 lžička

Postup přípravy:

Maso nakrájejte na 2 cm tlusté kousky, které na špízy napichujte naplocho a vkládejte mezi ně tenké plátky slaniny.

Do oleje vmíchejte pepř a maso potřete. Nechte odpočinout při pokojové teplotě.
Špízy grilujte na roštu ve vzdálenosti asi 7 cm od žhnoucího dřevěného uhlí. Špízy několikrát otočte. Můžete použít i elektrický gril, nebo šašlik připravte přímo na jehle grilu. Maso by uvnitř mělo zůstat jemně růžové.

Po grilování maso osolte. Podávejte na ohřátých talířích.

Jako přílohu použijte: - hranolky, míchaný salát a grilovaná rajčata
- pečené brambory se šlehanou zakysanou smetanou (při 40% obsahu tuku má vychlazená prvotřídní kvalitu).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Šašlik podle labužníka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web