Autor:

Sarmale se zelím

Střední
Šišky
Mleté maso - míchané 1/2 kg
Rýže
uvařené
1 hrst
Čubrica  
Sůl  
Ingredience
Kysané zelí
nebo sáček
1 sklenice
Cibule
velká
1 ks
Kečup - jemný 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme šišky.

Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na ni poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí. Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Pečeme v troubě přibližně hodinu.

Sarmale podáváme s chlebem nebo s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Sarmale se zelím

Komentáře

  1. Mihaela Bobescu   02.02.2012 | 16:03 | reagovat |

    Je mi líto, ale tohleto není sarmale.
    Sarmale je rumunské národní jídlo a tohleto je nepodarená česká imitace.

  2. Marie Slavíčková   09.08.2008 | 18:04 | reagovat |

    Sarmale jsem již vyzkoušela a moc nám chutnalo.Z Bulharska jsem si přivezla čubricu,ale asi jsem to trošku přehnala s množstvím.Kolik jí prosím dáváte?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web