Autor:

Sarmale se zelím

Střední
Šišky
Mleté maso - míchané 1/2 kg
Rýže
uvařené
1 hrst
Čubrica  
Sůl  
Ingredience
Kysané zelí
nebo sáček
1 sklenice
Cibule
velká
1 ks
Kečup - jemný 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme šišky.

Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na ni poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí. Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Pečeme v troubě přibližně hodinu.

Sarmale podáváme s chlebem nebo s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Sarmale se zelím

Komentáře

  1. Mihaela Bobescu   02.02.2012 | 16:03 | reagovat |

    Je mi líto, ale tohleto není sarmale.
    Sarmale je rumunské národní jídlo a tohleto je nepodarená česká imitace.

  2. Marie Slavíčková   09.08.2008 | 18:04 | reagovat |

    Sarmale jsem již vyzkoušela a moc nám chutnalo.Z Bulharska jsem si přivezla čubricu,ale asi jsem to trošku přehnala s množstvím.Kolik jí prosím dáváte?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web