Autor:

Šarlota II. aneb roládkový dort

Střední
Těsto na piškotovou roládu:
Vejce 4 ks
Voda 4 lžíce
Cukr krupice 4 lžíce
Polohrubá mouka 5 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Marmeláda  
Náplň:
Mléko 1 dl
Tvaroh 1 kelímek
Zakysaná smetana 1 kelímek
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr 3/4 hrnek
Želatina
v prášku
1 balení
Ingredience
Forma  
Pečící papír  
Broskvový kompot 1 plechovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem a zašleháme, nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Vylijeme na hlubší plech vystlaný pečícím papírem a v nahřáté troubě pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout, vytáhneme pečící papír i s piškotem z plechu, potřeme piškot marmeládou a pomocí papíru opatrně zavineme v roládu. Opatrně odlepujeme, jde to dobře. Nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm, dno dortové formy vysteleme pečícím papírem nebo folií a vyložíme nakrájenými plátky rolády. Na vrstvu rolád nalijeme část náplně, poklademe na hrubší plátky nakrájenými broskvemi a zalijeme druhou částí náplně. Na ni poklademe druhou vrstvu roládek. Povrch můžeme potřít ještě čirou želatinou, ale nemusíme. Dáme ztuhnout do lednice.
Příprava náplně: do studeného mléka nasypeme želatinu a necháme cca 10 minut nabobtnat. Pak postupně zahříváme, až se želatina rozpustí (nesmí vařit). V další míse ušleháme šlehačku, do ní přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, oba cukry (můžeme i více dle chuti). Asi dvě lžíce náplně vmícháme do rozpuštěné želatiny, pořádně rozmícháme a nalijeme to celé do náplně. (kdybychom to udělali naopak, mohlo by se to srazit).

Poznámka: náplň je hodně tekutá, nebojte se toho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Reklama
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Šarlota II. aneb roládkový dort

Komentáře

  1. Beata Škanderová   15.11.2008 | 21:12 | reagovat | závadný

    Včera urobená podľa vašich rad, dnes už skoro nie je. Do krému som dala mandarinky a je to mňamka.Hodnotím 1***.

  2. Gábina H   07.11.2008 | 8:52 | reagovat | závadný

    Já bych tu Galaretku rozpustila v 1 dl mléka nebo šťávy, jak je uvedeno v receptu a pak to smíchat s tím krémem. Rozhodně bych nedávala celý půllitr tekutiny, to by bylo moc, když tam přidáte ještě ten tvaroh a zakysanku.

  3. Beata Škanderová   06.11.2008 | 21:30 | reagovat | závadný

    Áno, rozpúšťa sa v 1/2 l vody. Pýtala som sa preto, lebo sa mi to zdalo dosť veľa. Obyčajná želatina je na menšie množstvo tekutiny.Tak vyskúšam a uvidím, či to ztuhne.

  4. Gábina H   06.11.2008 | 8:41 | reagovat | závadný

    Postupujte, jak je psáno na obalu Galaretky. Myslím, že se nejdřív zahřívá v tekutině (mléko nebo šťáva z kompotu), aby se rozpustila a pak se naleje do krémové náplně a nechá ztuhnout.

  5. Beata Škanderová   05.11.2008 | 21:30 | reagovat | závadný

    Prepáčte, že sa tak hlúpo pýtam, ale nepochopila som, či mám ten prášok len zamiešať do náplne, teda vysypať alebo rozpustiť aspoň v troche teplej vody a tak ho tam vyliať?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web