Sardelové chlebíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na pomazánku
    • 150
      g tavený sýr Bez příchuti
    • 100
      g máslo
    • 50
      g sardelová pasta 30 - 50 g
  • Na chlebíčky
    • veka
    • vařená vejce
    • cibule na tenouliké obloučky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo si vyndáme včas z lednice, aby změklo. Ingredience na pomazánku dáme do nádoby a vymícháme (vymixujeme) do pěny. Na plátky veky mažeme pomazánku doprostřed dáme 1/6 vajíčka a okolo obloučky cibule. Pokud chceme mít chlebíčky ozdobnější, můžeme pomazánku stříkat ze sáčku s hvězdičkou...
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    31. 12. 2012 16:49

    Není to zlé,ale má to hroznou barvu,namazala jsem s pomazánkou rohlíky a ne veku,protože dát jen vejce a cibuli na celý plátek veky mi přišlo takové divné pro tenhle den.

  • Zuzka
    Zuzka |

    15. 3. 2011 13:06

    Přidávám se, sýr to opravdu chuťově nádherně vylepší, moc dobré a rychlé, to se mi líbí.

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 3. 2011 11:31

    ...výborné!Sardelové máslo používám běžně,ale s tím sýrem :-P ;-) ...

  • Kristýna ...
    Kristýna ... |

    28. 9. 2007 17:15

    Tento recept je velmi pěkný.Zkusila jsem ho a všem chutnal.Děkuji.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    25. 5. 2007 10:53

    Tak jsem we konečně dostala k pročtení diskuse a mohu reagovat. Já jsem Miroslavovi odpovídala proto tak podrobně, že jsem si říkala, že má třeba pravdu - že je to fakt drahé (i když se mi to první pohled nezdálo...). A tak jsem to raději propočetla. Hedviko - jak dlouho? No musela jsem to napsat - ceny mám vesměs v hlavě, neb nakupuji - to je cca 2 až 3 minuty. A sečíst a vyděli celkovou sumu na kalkuliho přístroji.... Prostě žádná velká práce to nebyla... Příspěvky - a to i kritické, jsou-li vecné, vítám. Vadí mi, pokud se někdo ozve způsobem "Foj, to je hnus...". Ale pokud M. napsal, že mu to přijde drahé, mohu se nad tím zamyslet, spočítat a odpovědět. Takováto kritika mi nevadí :-))) Anno D. - já tak kombinaci ryby + tvaroh nemám ráda, ale třeba můj muž anoo. A co mi také "nesedí" k sobě, to jsou vařená vejce + tvaroh. a přitom se tato kombinace v mnoha pomazánkách oběvuje...

  • Olga Plavczová
    Olga Plavczová |

    20. 5. 2007 15:56

    Nic nového to možná není, ale já děkuji za inspiraci. Mám dvě malé děti, hodně málo času, tak velmi ocením rychlé a jednoduché recepty, které mi běžně ani "nenaskočí". Oceňuji přesně tyto recepty, kdy se člověk nemusí 20x koukat do kuchařky. Výborné.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    18. 5. 2007 20:04

    Tuhle pomazanku delam uz leta a je opravdu vyborna, akorad s tim rozdilem, ze cibulku a vejce mixuji dohromady s ostatnimi ingrediencemi a nekdy pridam i trochu horcice. Chlebicky zdobim cherry rajcatky. Jinak k pani Di, myslim si, ze kdyz se nekdo dokaze zastat lidi, ktere vubec nezna a pritom si je vedom toho, ze se sam vystavuje riziku osocovani zaslouzi si urcite velky obdiv. Z me strany ho rozhodne ma. Jeste bych chtela podotknout, ze smichat par veci dohromady neni zadna veda pro ty, co uz maji ve vareni nejakou praxi, ale na tyto stranky chodi i zacinajici kucharky, pro ktere je kazda rada draha a jednoduchy a dobry recept jim urcite pomuze. Jeste pridam hodnoceni za 1 a Vsem preji DOBROU CHUT!!!

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    18. 5. 2007 18:54

    Simono, znáte to když vás honí mlsná a nevíte co by? Tohle jsem měla teď asi dva dny. Akorát jsem věděla, že to bude slané. Zkusila jsem si umíchat tu vaši pomazánku a bylo to ono. Ať vás neodradí kritici. Já osobně mám ráda recepty jednoduché. Když někoho nadzvedá že je to recept "jen zamíchat", tak to neřešte. Já jsem vždy míchala jen sardelku s máslem. Nikdy by mě nenapadlo přimíchat sýr. A jak je to dobré. Nesedí mi recepty ryby a tvaroh. Ale lidem to také chutná. Nekritizuji a snažím se poučit. Já hledám vždy jídlo podle kombinací. A tahle mi sedí. Měla jsem zrovna doma celozrný velký rohlík a tak jsem jej nakrájela na plátky a udělala takové menší chlebíčky. Zkrátka bezva. Sedla jste mi s receptem do chuti.

  • Di
    Di |

    18. 5. 2007 13:54

    Správně, Anonyme, rýpu do těch, co rýpou bez příčiny do jiných. Myslím, že je to zbytečné a chci se jich zastat. Na rozdíl od Vás se za svůj názor nestydím. Poučování mi rozhodně nevadí, pokud nám někdo něvěší na nos bulíky a netváří se při tom rádoby chytře, což se občas stává. Jinak přeji všem, co sem chodí nejen pro báječné recepty, ale také pro pohodu, a ne proto, aby si jen tak zarýpali a zakritizovali, hezký slunečný víkend ...

  • Hedvika
    Hedvika |

    18. 5. 2007 12:48

    :-)) Paní Simčo S.,jak dlouho jste vypracovávala ten komentář?...To mne fakt pobavilo:-))..Já osobně bych tyto recepty už nepřijímala,protože umíchat máslo,sýr a sardelku umí každý.A namazat na cosi...I ten,kdo nikdy neměl vařečku v ruce...Promiňte,ale mě to nějak udivilo nebo co:-))) Ale zároveň se klaním před Vašimi ekonomickými schopnostmi,já bych to nedokázala tak spočítat.:-)))A za každý názor jsem věčná a dokonce i od chlapa,paní Di.:-)))

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    18. 5. 2007 11:05

    Můžu říct,že já,narozdíl od vás Di,jsem ráda,když se dozvím,jak se to či ono cizí slovo správně vyslovuje.A vůbec to nepovažuju za "rádoby chytrý komentář".

  • Anonym
    Anonym |

    18. 5. 2007 10:12

    Myslím,že bychom měly být rády,že se k receptům vyjádří občas i nějaký muž.Tak je neodsuzujte,kritický komentář je přece taky komentář.Popravdě řečeno vaše komentáře,Di,jsou většinou taky spíš urýpané a mnohdy se netýkají receptu,ale toho,kdo co napsal a kdo co zkritizoval.

  • Di
    Di |

    18. 5. 2007 10:00

    Taky mám pocit, že někteří pánové navštěvují tyto stránky jenom proto, aby tu mohli trousit rádoby chytré komentáře, a to na jakékoliv téma od bakterií vyskytujících se při mytí nádobí přes historii středověku až po výslovnost anglických či italských slovíček. Rovněž jsem toho názoru, že takovým komentářům netřeba věnovat pozornost, natož se jimi trápit. P.S. Nejsem sufražentka, v práci se pohybuji téměř výlučně v mužské společnosti a je mi v ní fajn.

  • Marcela
    Marcela |

    7. 5. 2007 21:05

    Ad:Simča - Simi, chlapské, chytré komentáře nechávám bez povšimnutí, jen pokud není autorem dobrého receptu.Vždy poteší, když muž vaří.Váš recept mě oslovil, hned zítra vyzkouším.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    24. 4. 2007 10:25

    Miroslave - já naprosto netvrdím, že je tento recept můj objev. Je to jen domácí varianta sardelových chlebíků, které já miluji. A k té sardelové pastě: Celá má 50 - 60 g (podle výrobce) a cena se u nás na vsi pohybuje okolo 20,- Kč. Takže sýr cca 24,-Kč + máslo 10,- Kč + pasta (kdybych tam dala celou) 20,- Kč = celá pomazánka 54,- Kč. Namažeš s ní cca 20 - 25 chlebíků (tj. 1 veka = cca 16,-) a nahoru dáš po 1/6 vajíčka (tedy celkem potřebujeme cca 3 vejce) a asi 1 cibulku na jemné plátečky, suma sumárum 10,-Kč na zdobení. Tedy 25 chlebíků za cca 80,- Kč = 3,20 jeden chlebík. No nevím, jak u vás, ale já tady, kde bydlím, za 3,20 chlebík nekoupím.... Jo a pro všechny - teď na jaře je výborné nasypat nahoru trošku sekané zelené petrželky. Je to pěkné barevně i chuťově...

  • Miroslav Satorie
    Miroslav Satorie |

    18. 4. 2007 13:00

    To není nic objevného, navíc sardelová pasta není zrovna nejlevnější záležitost a 3 dkg nejsou v pomazánce ani cítit.

  • Di
    Di |

    4. 4. 2007 09:09

    Však jste taky dostala jedničku.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    3. 4. 2007 22:12

    Di, mám radost, že chutnalo :o)))

  • Di
    Di |

    30. 3. 2007 16:00

    Kupované sardelové chlebíčky nemám moc ráda, ale tyhle jsou super! Trochu jsem musela improvizovat podle surovin v ledničce: část sýra byla se šunkou a ještě jsem přidala kousek pomazánkového másla. Místo veky jsem pomazánku namazala na chleba + vajíčko a cibule, jak je uvedeno.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    2. 1. 2007 17:03

    Sardelové chlebíčky miluju, dík za recept