Samsa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce olej
    • voda Dle potřeby
    • sůl
    • tuk Na smažení
  • Náplň
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, vejce oleje, vody a soli vypracujeme těsto, které odložíme nejméně na hodinu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso a zvolna opékáme. Okořeníme a necháme vychladnout.
2
Z těsta vyválíme plát, rádýlkem jej nakrájíme na obdélníky a na ně klademe náplň. Přehneme, pečlivě uzavřeme a pirožky smažíme v rozehřátém tuku. Odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a podáváme se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    9. 3. 2006 07:51

    Tak nevim,neni tohle samosa?Mozna,ze se tomu rika ruzne,ale v kazdem pripade je to dobre s hummusem,tlucenym baklazanem a mnoha dalsimi vecmi na velke pohosteni.

  • sarka
    sarka |

    8. 3. 2006 21:02

    Je to mnamka,vrele doporucuji!!!!!!!!