Autor:

Šalotková polévka s bílým vínem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Šalotka 300 g
Zeleninový vývar 1/2 kostka
Pórek 1/4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Bílé víno 50 ml
Toastový chléb 4 plátek
Tvrdý sýr 120 g
Petrželka
a červená paprika na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do hrnce nalijeme 1,2 l vody, přidáme šalotky spolu s bujónem a přivedeme k varu. Jakmile šalotka změkne, vývar osolíme, opepříme a přilijeme bílé víno. Nakonec přisypeme důkladně opraný a najemno nakrájený pórek. Necháme ještě jednou přejít varem a už dále nevaříme.

Toastový chléb nakrájíme na kostky a na pánvi je opečeme dozlatova. Kousky toastového chleba poklademe kolečky papriky, posypeme sýrem a ozdobíme petrželkou. Podáváme k polévce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Šalotková polévka s bílým vínem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web