Salát z růžičkové kapusty a brambor

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 500
      g kapusta
    • sůl
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 1,5
      dl vývar
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce ocet
    • 100
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou růžičkovou kapustu vaříme v menším množství osolené vody asi 10 minut. Na oleji necháme zesklovatět posekanou cibuli, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a octem. Brambory nakrájíme na plátky a rozmícháme s růžičkami. Přelijeme horkým ochuceným vývarem. Před podáváním polejeme rozškvařenou slaninou.
2
Podáváme jako přílohu např. k řízkům, karbanátkům nebo smažené rybě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.