Salát z řapíkatého celeru s olivami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • řapíkatý celer
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks paprika - bílá
    • olivový olej
    • citron
    • sezamová semínka
    • sůl
    • 15
      ks olivy plněné mandlí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme i včetně listů, přidají na šťavnatosti), přidáme rajčata i papriku nadrobno a olivy i s mandlemi, nakrájené na kolečka. Zakapeme minimálně půlkou citronu, zalijeme olivovým olejem (asi 3 lžíce) a posypeme sezamovými semínky. Celé pořádně promícháme a hned podáváme.
2
Hodí se k teplému jídlu, ale i jako lehký oběd s pečivem. Navíc, řapíkatý celer obsahuje 3x víc vitaminu C než citron, proto je důležitý hlavně v době chřipek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Buňák
    Buňák |

    1. 2. 2014 12:08

    Výborná záležitost, jen jsem celer před použitím oloupal škrabkou na brambory a protože nebyl po ruce citron, vzal jsem zavděk citrónkou :-)