Salát z kysaného zelí - vitaminová bomba

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks jablka
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      balíček kysané zelí nebo 2 hrsti domácího zelí
    • 2
      stroužek česnek a více
    • 3
      lžíce smetana zakyslá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a promícháme.
2
Poznámka: zelí je kyselé, mrkev je sladká, česnek dodá říz, jablko všechno spojí a smetana salát zjemní.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • techt
    techt |

    13. 3. 2012 18:27

    Sníst se dal, ale opakovat nehodlám.

  • Tom
    Tom |

    30. 5. 2011 12:16

    Asi takhle: Jist se to dalo, ale vickrat uz ho nedelam :-D

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    25. 8. 2010 09:37

    nic extra i když saláty ze zelí mám moc rád

  • Eva J.
    Eva J. |

    25. 5. 2010 21:10

    Místo smetany jsem dala celou velkou Activii, vynikající!!!

  • Petule B.
    Petule B. |

    14. 2. 2009 17:28

    Udělala jsem si na zkoušku z půlky dávky. A snědla ho na posezení. Jen jsem neměla doma smetanu, tak jsem dala bílý jogurt. Je opravdu moooc dobrý!

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    31. 1. 2009 19:21

    Je to vitaminová bomba. Přímo fyzicky cítím, jak bacily v mém těle zbaběle a zcela neorganizovaně ustupují a vypravují na smrtelném loži svým dětem o hrůzách, které prožívají v předsmrtných křečích.

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    27. 1. 2009 18:27

    Výborný salát, díky za recept...za jedna! Teď se hodí, chřipková epidemie se blíží..Smetanu jsem také dala celou, light.. Máto grády s tím česnekem, bezva kombinace.

  • Jarča Ch.
    Jarča Ch. |

    19. 1. 2009 07:41

    Salát je moc dobrý. Jedli jsme ho jako zeleninovou přílohu k chlebu opečeném ve vajíčku a k topinkám. Dávám 1*

  • Irena *
    Irena * |

    17. 1. 2009 14:27

    Salát jsem zrovna udělala a musím dát velkou 1! Sice jsem to asi přehnala s česnekem, tak jsem přistrouhala jedno jablko navíc, a smetanu jsem dala celou. Pokud můžu doporučit, výborné je kysané zelí Tuřanské. V Brně je možno koupit také v Intersparu ve Vaňkovce.

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    16. 1. 2009 22:11

    Tak já se musím přiznat, že s velkým nadšením jsem salát udělala, dala jsem domácí kysané zelíčko a těšila se na chuťové gejzíry :-), ale bohužel nám s přítelem nějak nechutnalo. Tím, ale nechci hanit recept, to bude spíš tím, že máme každý jiné chutě a děkuji i tak za recept.

  • Frederika Chovancová
    Frederika Chovancová |

    16. 1. 2009 22:02

    Jednoduchý a veľmi dobrý. hodnotím 1

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    16. 1. 2009 18:10

    Mně tento salát moc nenadchnul i když kysané zelí mám moc ráda.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    16. 1. 2009 13:48

    Je to vynikajici,dneska jsem to vyzkousela. Manzelovi to moc chutnalo.Davam jednicku!

  • Petra Nováková
    Petra Nováková |

    15. 1. 2009 17:30

    Právě jsem si ho udělala, je vynikající !!!!!!! Zítra musím koupit další zelí :-))

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 1. 2009 08:08

    Neměla jsem kysanou smetanu, jen bílou sladkou aktivii. I tak výborné. Sladká aktivia zjemní kyselou chuť zelí. V době, kdy se na nás valí chřipková epidemie, přímo ideální.

  • Milda 68
    Milda 68 |

    10. 1. 2009 14:04

    Jsem autor tohoto receptu. Těší mě, že vás zaujal. My si na salátu pochutnáváme už několikátou zimu. Milda 68

  • Leoš Roitter
    Leoš Roitter |

    10. 1. 2009 08:56

    Salát jelepší než jsem očekával!!

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    9. 1. 2009 15:01

    Je to opravdu vynikající a přesně dle receptu jsem vyzkoušela včera večer nechala odležet... no už je to pryč :-))) ani jsem to nestihla vyfotit. Doporučuji vyzkoušet v tomto chřipkovém období. To co je napsáno u receptu v poznámce 100% platí !!! Dávám 1 *

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    9. 1. 2009 08:42

    Já jsem dodnes dělala salát ze zelí jen s cibulí, příp. kyselou okurkou, osolený, opepřený a sladkokyselou zálivku. Určitě vyzkouším i tento recept a díky za něj ! V téhle době se hodí.

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    9. 1. 2009 08:30

    Je to velmi dobré, určitě zkuste. Řekla bych, že je to přímo vynikající. Děkuji za recept. Dávám 1.

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    8. 1. 2009 18:10

    Múže být velmi dobré a zdravé.Dík za recept, zítra zkusím.