Salát z kysaného zelí III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení kysané zelí
    • 1
      ks kapie
    • mrkev
    • cibule
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a další uvedené ingredience. Dobře promícháme, kdo chce, může si přisladit nebo naopak přikyselit. Hotový salát přendáme do uzavíratelné nádobky nebo sklenice a necháme přes noc do druhého dne v chladničce.
2
Snad vám bude chutnat stejně, jako nám. Je výborný hlavně pro zimní dny,protože obsahuje spoustu vitamínů. Jako zpestření se na salát pokládají kousky kompotovaného ananasu.
3
Poznámka: recept není můj, jedla jsem salát na jedné akci a recept mám od mistra republiky v grilování.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ifulka
    ifulka |

    20. 11. 2016 20:50

    Ocet vynechat dobře zkysane zelí to nepotrebuje

  • ifulka
    ifulka |

    20. 11. 2016 20:50

    Ocet vynechat dobře zkysane zelí to nepotrebuje

  • Zuzka
    Zuzka |

    8. 10. 2014 17:27

    K jakému jídlu se tento salát hodí? :) Vypadá ale zajímavě, ráda ho vyzkouším. :-)

  • Boooža D.
    Boooža D. |

    6. 7. 2012 10:13

    <3

  • Pepa F.
    Pepa F. |

    6. 7. 2012 10:12

    je to trochu příliš kyselé,ale to bude tou lahví octa,co jsem tam nalil :-$

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    6. 3. 2008 07:05

    Ešte k tomu ananásu-ja dávam do dusenej kyslej kapusty vždy ananás aj so šťavou ( konzerva ), takže viem ako to chutí, je to výborná kombinácia. Doporučujem to tam dať. Ja som včera robila šalát narýchlo a ananás som doma nemala, tak bol bez. Ale aj tak chutil. Výborný šalátik:)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    6. 3. 2008 07:02

    Najprv sa mi zdalo, že tam tú šťavu nie je treba, kyslé to bolo, ale musím potvrdiť, že citrónová šťava to zjemnila.

  • Marsi
    Marsi |

    5. 3. 2008 20:05

    Bez toho to tak dobre nechutna,ale klidne to napreed zkuste bez nej a kdyz,tak ho dejte az nakonec.A ten ananas devcata zkuste,je to vazne moc dobre,jinak jsem rada,ze chutna...:-}}

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    5. 3. 2008 18:32

    Keď je kapusta kvasená/ kysaná/ je tam ten ocot, alebo citrón potrebný?

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    5. 3. 2008 17:30

    Šalát nám veľmi chutil. Bol síce bez toho ananásu, ale zaslúži si 1. Je fakt veľmi dobrý.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    5. 3. 2008 17:26

    Šalát je výborný, chutil nám. Bol síce bez toho ananásu, ale zaslúži si ozaj 1. Vďaka za dobrý receptík :)))

  • Marie
    Marie |

    5. 1. 2008 11:48

    Tento salát nám velmi chutnal, určitě udělám znovu.

  • Věra
    Věra |

    21. 9. 2007 09:47

    Výborný a zdravý salát !!!

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    10. 9. 2007 08:55

    Tento salát dělávám, ale místo mrkve dávám česnek.