Autor:

Salát z kuřete na způsob rybího salátu

Střední
Ingredience
Kuře  
Ocet  
Pepř celý 20 ks
Nové koření 10 ks
Bobkový list 10 ks
Sterilovaná zelenina  
Nakládané okurky  sklenice
Majonéza 250 ml
Cibule 4 ks
Hořčice plnotučná 3 lžička
Pepř mletý  
Sůl  
Sterilovaný hrášek
malá plechovka
 
Moučkový cukr 2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Kuře zbavíme kůže, vykostíme a čisté maso dáme vařit do nálevu. Ten si připravíme z 1 dílu octa, 3 dílů vody, pepře, nového koření a bobkového listu. Na jedno celé kuře je potřeba asi 8 dcl nálevu. Po uvaření (asi 30 min.) necháme kuře v nálevu vystydnout a ještě min. 8 hodin marinujeme (nejlépe do druhého dne). Pak maso nakrájíme na malé kousky, přidáme nakrájenou zeleninu z Moravanky, sklenici nakrájených okurek, malou plechovku hrášku a cibuli nakrájenou nadrobno. Do majonézy vmícháme hořčici, cukr a naředíme nálevem z Moravanky. Zbylý nálev z kuřete, nálev z okurek a hrášku nepoužíváme. Vše promícháme, ochutíme pepřem, přisolíme a plníme do čistých sklenic. Z uvedeného množství máme asi 3 sklenice 0,75 l. Salát necháme ve sklenicích v chladnu asi 1-2 dny zaležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Salát z kuřete na způsob rybího salátu

Komentáře

  1. halulala kojinova   14.11.2007 | 8:32 | reagovat | závadný

    jo bylo to dobré

  2. Kamil Krybus   08.11.2007 | 15:13 | reagovat | závadný

    Mám vyzkoušeno, že při zachování základních hygienických pravidel pro přípravu studených pokrmů mi to vydrželo v lednici 10 dní. Pak nevím, protože to bylo snězeno. Také jsme to v první verzi to dělal bez octa, ale masenko nebylo správně nachucené. Takže jsem přešel na variantu s octem. Dík za vyzkoušení receptu.

  3. Miroslava Severová   08.11.2007 | 12:38 | reagovat | závadný

    Podobný salátek také dělám, jen kuře uvařím ve vodě bez octa a mám tak ještě dobrý vývar na polévku. Salátek se okyselí okurkou a nakládanou zeleninou, hořčici jsem ještě do majolky nezkoušela, ale můžu ,bude to mít zase trochu jinou chuť.A Hanko z králíka dělám také. A s tmavým pečivem je to mňamka.

  4. HANKA   08.11.2007 | 8:28 | reagovat | závadný

    Díky za recept,vyzkouším připravit z králíka.Mám ještě dotaz,jak dlouho vydrží po zaležení v lednici a je k spotřebě,3skl.je poměrně větší množství.Ještě jednou děkuji a určitě se ozvu jak salátek chutnal.

  5. Kamil Krybus   07.11.2007 | 16:59 | reagovat | závadný

    Okurky 0,3l, tak, jako Moravanka. Omlouvám se za nepřesnost.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web