Autor:

Salát z kuřete na způsob rybího salátu

Střední
Ingredience
Kuře  
Ocet  
Pepř celý 20 ks
Nové koření 10 ks
Bobkový list 10 ks
Sterilovaná zelenina  
Nakládané okurky  sklenice
Majonéza 250 ml
Cibule 4 ks
Hořčice plnotučná 3 lžička
Pepř mletý  
Sůl  
Sterilovaný hrášek
malá plechovka
 
Moučkový cukr 2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Kuře zbavíme kůže, vykostíme a čisté maso dáme vařit do nálevu. Ten si připravíme z 1 dílu octa, 3 dílů vody, pepře, nového koření a bobkového listu. Na jedno celé kuře je potřeba asi 8 dcl nálevu. Po uvaření (asi 30 min.) necháme kuře v nálevu vystydnout a ještě min. 8 hodin marinujeme (nejlépe do druhého dne). Pak maso nakrájíme na malé kousky, přidáme nakrájenou zeleninu z Moravanky, sklenici nakrájených okurek, malou plechovku hrášku a cibuli nakrájenou nadrobno. Do majonézy vmícháme hořčici, cukr a naředíme nálevem z Moravanky. Zbylý nálev z kuřete, nálev z okurek a hrášku nepoužíváme. Vše promícháme, ochutíme pepřem, přisolíme a plníme do čistých sklenic. Z uvedeného množství máme asi 3 sklenice 0,75 l. Salát necháme ve sklenicích v chladnu asi 1-2 dny zaležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Salát z kuřete na způsob rybího salátu

Komentáře

  1. halulala kojinova   14.11.2007 | 8:32 | reagovat |

    jo bylo to dobré

  2. Kamil Krybus   08.11.2007 | 15:13 | reagovat |

    Mám vyzkoušeno, že při zachování základních hygienických pravidel pro přípravu studených pokrmů mi to vydrželo v lednici 10 dní. Pak nevím, protože to bylo snězeno. Také jsme to v první verzi to dělal bez octa, ale masenko nebylo správně nachucené. Takže jsem přešel na variantu s octem. Dík za vyzkoušení receptu.

  3. Miroslava Severová   08.11.2007 | 12:38 | reagovat |

    Podobný salátek také dělám, jen kuře uvařím ve vodě bez octa a mám tak ještě dobrý vývar na polévku. Salátek se okyselí okurkou a nakládanou zeleninou, hořčici jsem ještě do majolky nezkoušela, ale můžu ,bude to mít zase trochu jinou chuť.A Hanko z králíka dělám také. A s tmavým pečivem je to mňamka.

  4. HANKA   08.11.2007 | 8:28 | reagovat |

    Díky za recept,vyzkouším připravit z králíka.Mám ještě dotaz,jak dlouho vydrží po zaležení v lednici a je k spotřebě,3skl.je poměrně větší množství.Ještě jednou děkuji a určitě se ozvu jak salátek chutnal.

  5. Kamil Krybus   07.11.2007 | 16:59 | reagovat |

    Okurky 0,3l, tak, jako Moravanka. Omlouvám se za nepřesnost.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web