Autor:

Salát z hlívy ústřičné

Snadné
Ingredience
Hlíva ústřičná 600 g
Vepřový vývar 125 ml
Rostlinný olej 4 lžíce
Bílé víno 125 ml
Ocet 3 lžíce
Sojová omáčka 1 lžička
Citronová šťáva
z jednoho citronu
 
Pepř mletý 1/2 lžička
Cukr 1 lžička
Česnek 2 stroužek
Sůl 1/2 lžička
Petrželka 1 svazek
Cibule
malé
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Houby očistit, omýt v osolené vodě a nechat okapat.
Nakrájet na plátky, dát do hrnce, zalít vývarem aby byly zakryté, přivést k varu, snížit teplotu a povařit cca 5 minut.
Scedit, nechat vychladnout a uložit do ledničky.
Zálivka: Cibuli nakrájet na kostičky a zpěnit na oleji. Odstavit, zalít vínem, octem, sojovou omáčkou a citronovou šťávou. Ochutit pepřem a cukrem. Česnek utřít se solí a vmíchat do zálivky, zálivku nalít na houby.
Salát necháme rozležet asi hodinu, ozdobit petrželkou a podávat s čerstvou bagetkou nebo celozrnným rohlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Šumavská kyselka Tradiční recepty z regionů Články z

Komentáře k receptu: Salát z hlívy ústřičné

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web