Autor:

Salát z červené řepy s křenem II.

Střední
Ingredience
Červená řepa 2 kg
Kmín 1 balíček
Cukr krystal  
Ocet  
Strouhaný křen  
Salát z červené řepy s křenem II.

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Červenou řepu umyjeme a ve slupce uvaříme. Vychladlou řepu oloupeme, nakrouháme na jemno a rovněž na jemno nakrouháme křen. Vmícháme křen do řepy, přliijeme pohár studené vody (množství tak, aby nebylo příliš moc šťávy, jen na rozpuštění cukru), vsypeme kmín, přidáme cukr a ocet.

Promícháme a necháme několik hodin odstát, ať se cukr rozpustí.

Pak promícháme, ochutnáme a dle potřeby docukrujeme, ochutíme ještě octem, popřípadě přidáme křen.

Řepa musí mít příjemně sladko-kyselou chuť a být hodně cítit křenem. I když množství křenu můžeme dát dle vlastní chuti.

Podáváme jako přílohu k masitému jídlu, jako čalamádu nebo kyselé okurky, ale je dobrá i k bezmasým pokrmům (noky s vajíčkem, francouzské brambory apod.). Řepu naložíme do velké láhve a odložíme do chladu. Není potřeba sterilovat, vydrží dlouho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.89 9 5 1

Komentáře k receptu: Salát z červené řepy s křenem II.

Komentáře

  1. SID   25.04.2016 | 13:51 | reagovat |

    V žádném případě bych se nebránil nálevu: cukr, sůl, ocet a hlavně fenykl. Vše povařit, nechat vychladnout a zalít. :-P

  2. recepty73   22.02.2012 | 8:45 | reagovat |

    ...vodu nedávám vůbec, salát je výborný :-P

  3. Tereza J.   03.03.2009 | 19:35 | reagovat |

    Mirka, aj ja dávam rascu od oka, len do receptu nejaké mnoýstvo napísať musím, kvôli orientácii :))) A tie prílohy si vystihla skvelo, a ešte sa bez tejto cvikly nemôže obísť Veľká noc, k údenej šunke nepredstaviteľne výborná:)))

  4. Mirka G.   03.03.2009 | 18:47 | reagovat |

    Takto ju robievam aj ja, len rascu dávam od oka. Je úplne skvelá a k jedlu jej viem zjesť skoro 1:1 - najlepšie ku granadýru a francúzskym zemiakom:-)

  5. Tereza J.   03.03.2009 | 13:55 | reagovat |

    A ešte : NEZAVÁRAM :))) Cvikla je veľmi ľahko skladovateľná, kto má záhradu, kto nie, v obchode ju dostať stále a keď urobím z 5 kg, tak to v pohode vydrží 3-4 týždne, aj keď vždy to zdlabeme skôr, pretože ju konzervuje ocot :)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web