Autor:

Salát z červené řepy s křenem II.

Střední
Ingredience
Červená řepa 2 kg
Kmín 1 balíček
Cukr krystal  
Ocet  
Strouhaný křen  
Salát z červené řepy s křenem II.

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Červenou řepu umyjeme a ve slupce uvaříme. Vychladlou řepu oloupeme, nakrouháme na jemno a rovněž na jemno nakrouháme křen. Vmícháme křen do řepy, přliijeme pohár studené vody (množství tak, aby nebylo příliš moc šťávy, jen na rozpuštění cukru), vsypeme kmín, přidáme cukr a ocet.

Promícháme a necháme několik hodin odstát, ať se cukr rozpustí.

Pak promícháme, ochutnáme a dle potřeby docukrujeme, ochutíme ještě octem, popřípadě přidáme křen.

Řepa musí mít příjemně sladko-kyselou chuť a být hodně cítit křenem. I když množství křenu můžeme dát dle vlastní chuti.

Podáváme jako přílohu k masitému jídlu, jako čalamádu nebo kyselé okurky, ale je dobrá i k bezmasým pokrmům (noky s vajíčkem, francouzské brambory apod.). Řepu naložíme do velké láhve a odložíme do chladu. Není potřeba sterilovat, vydrží dlouho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)

Komentáře k receptu: Salát z červené řepy s křenem II.

Komentáře

  1. SID   25.04.2016 | 13:51 | reagovat | závadný

    V žádném případě bych se nebránil nálevu: cukr, sůl, ocet a hlavně fenykl. Vše povařit, nechat vychladnout a zalít. :-P

  2. recepty73   22.02.2012 | 8:45 | reagovat | závadný

    ...vodu nedávám vůbec, salát je výborný :-P

  3. Tereza J.   03.03.2009 | 19:35 | reagovat | závadný

    Mirka, aj ja dávam rascu od oka, len do receptu nejaké mnoýstvo napísať musím, kvôli orientácii :))) A tie prílohy si vystihla skvelo, a ešte sa bez tejto cvikly nemôže obísť Veľká noc, k údenej šunke nepredstaviteľne výborná:)))

  4. Mirka G.   03.03.2009 | 18:47 | reagovat | závadný

    Takto ju robievam aj ja, len rascu dávam od oka. Je úplne skvelá a k jedlu jej viem zjesť skoro 1:1 - najlepšie ku granadýru a francúzskym zemiakom:-)

  5. Tereza J.   03.03.2009 | 13:55 | reagovat | závadný

    A ešte : NEZAVÁRAM :))) Cvikla je veľmi ľahko skladovateľná, kto má záhradu, kto nie, v obchode ju dostať stále a keď urobím z 5 kg, tak to v pohode vydrží 3-4 týždne, aj keď vždy to zdlabeme skôr, pretože ju konzervuje ocot :)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web