Salát tisíce ostrovů

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks ledový salát hlávka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks červená paprika
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks červená cibule
    • 25
      ks zelené olivy
    • 150
      g majonéza
    • 5
      lžíce sladkokyselý nálev z okurek
    • 5
      lžíce kečup - jemný
    • tabasco
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salát očistíme, nakrájíme na kusy a dáme do mísy. Vejce uvaříme na tvrdo, necháme vystydnout a nakrájíme na drobno. Papriku, okurky, cibuli také nakrájíme na drobno, olivy nakrájíme na kolečka. Vše smícháme dohromady s vejcem, třetinu směsi dáme stranou, zbytek dáme na salát. Na zálivku smícháme majonézu s kečupem, okurkovým nálevem, ochutíme tabascem, solí a pepřem. Smícháme se zbylou třetinou "drobné směsi" a zalejeme tím salát, případně již nadekorujeme na jednotlivých talířích.
2
VARIACE: místo majonézy lze dle chuti použít i jogut, zálivku lze dochutit i kapkou koňaku.

Komentáře k receptu

  • katuwu
    katuwu |

    30. 9. 2015 14:50

    Takovéhle saláty se vším možným mám moc ráda ;-) škoda, že není fotečka...