Salát s tuňákem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev
    • 0,5
      ks červená paprika
    • 0,5
      ks slovenská paprika
    • 4
      plátek čínské zelí (3-4 listy) nebo salát lolo biondo
    • 2
      plátek bílé zelí listy
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks červená cibule
    • 0,5
      plechovka tuňák v olivovém oleji
    • 0,5
      ks citronová šťáva (1/2 citronu)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce majonéza
    • 1
      lžíce zakysaná smetana nebo jogurt
    • 1
      lžička balzamikový ocet
    • 1
      ks nakládané okurky
  • Příloha:
    • 2
      ks houska
    • máslo
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a okurku nastrouháme na hrubém struhadle ostatní suroviny rozkrájet na nudličky. Přidat tuňáka osolit, opepřit v míse vše zlehka promíchat a zakápnout trochou oleje z konzervy tuňáka, octem a majolkou rozníchanou se smetanou.
2
Housku rozkrojit, obě půlky pomazat máslem opéct na pánvi do růžova a pomazat utřeným česnekem dle chuti přisolit.
3
Salát se může navršit na toustík nebo jen přikusovat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.