Autor:

Salát "co lednice dala"

Snadné
Salát
Ledový salát 1 ks
Ředkvička 6 ks
Okurka salátová 1/2 ks
Cherry rajčátka 10 ks
Paprika
(to jsou zbytky)
2 ks
Zálivka
Bylinkový dressing 50 ml
Středozemní dressing
(zbytky z lednice)
50 ml
Zakysaná smetana
(Zott)
1 kelímek
Bílý jogurt
1-2 ks po 150g (Albert Bifidus)
2 kelímek
Dijonská hořčice 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Ocet  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Zálivku smícháme, dochutíme a na chvíli odložíme. Ledový salát natrháme na kousky, ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčátka můžeme nechat vcelku (já je přepůlila), okurku na špalíčky, papriky na proužky. V míse promícháme, kdo rád - překape olivovým olejem a zalejeme zálivkou.

Dáme vychladit.

Poznámka: manžel si to víc připepřil a „přioctil“ (já to nemusím). Foto bude přidáno do konce týdne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Salát "co lednice dala"

Komentáře

  1. Lenka   30.05.2008 | 9:01 | reagovat | závadný

    Taky mám vyzkoušeno, že často bývají lepší výsledky u jídel "co dům dal" - když člověk zapojí fantazii a odvahu.

  2. Veronika Lindner   29.05.2008 | 12:01 | reagovat | závadný

    Tak neco podobneho nam delam doma,milujeme ledovy salat.Ta zalivka vypada dobre,urcite ji vyzkousim.Diky za tip.

  3. ladislava staffenová   29.05.2008 | 11:42 | reagovat | závadný

    O.K.(po česku-jasně,jdem vařit!!!!):)))

  4. Jarka O.   29.05.2008 | 11:26 | reagovat | závadný

    Laďko, paní Vilma je ve svých komentářích VŽDY rádobyvtipná, většinou však rýpavá a ironická. Netřeba na její výplody reagovat :-))

  5. ladislava staffenová   29.05.2008 | 10:18 | reagovat | závadný

    Paní Vilmo,NIKDY NEPOUŽÍVÁM zvadlou zeleninu a okoralé dresinky.Po otevření dresinku by se měly do 3 dnů spotřebovat!!!Protože je různě kombinuju,jsou třeba otevřené i 2 lahvičky,které OKAMŽITĚ spotřebovávám. O zelenině platí totéž.Pokud ji jakkoli upravuju dle plánu (ať už tepelně nebo zastudena) něco mi zbyde a já IHNED spotřebovávám ČERSTVOU zeleninu.Nedělám si skladiště z lednice,nemám ji tak velkou,ale i když se snažím nakoupit jen dle potřeby (na zahrádku jít nemohu,tu nemám),přece jen mi něco občas zbyde.Vám ne? A určitě to neskladuju 14 dní. - Dokonce ani týden!mražák využívám též,ale to snad není třeba vysvětlovat.Dobrá kuchařka by tuto poznámku nenapsala,ani by sem nedala recept na plesnivou zeleninu.Hezký zbytek dne.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web