Salát - cibulový

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks cibule
    • pepř mletý
    • bílé víno
    • olivový olej
    • citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tento salát si vybereme kvalitní cibuli střední velikosti. Oloupeme ji a nakrájíme na kolečka, posolíme a posypeme mletým pepřem. Zálivku si uděláme z bílého vína, olivového oleje a citronové šťávy. Množství jednotlivých ingediencí neuvádím, neboť hodně záleží jak na množství cibule, tak i na chuti - je třeba prostě vyzkoušet.
2
Zálivku nalijeme na pokrájenou cibuli a salát necháme v ledničce do druhého dne. Tento salát lze použít jako předkrm, ale i jako přílohu.
3
Upozornění: Cibule v syrovém stavu je plná vitamínů a toto pomyšlení jistě vyváží to, že bezprostředně po konzumaci takovéto salátu není příliš vhodné chodit mezi lidi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.