Salámová pomazánka pro labužníky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: bartulda.J

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g salám junior
    • 4
      ks vařená vejce natvrdo
    • cibule menší
    • nakládané okurky
    • kečup - jemný
    • hořčice plnotučná
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • majonéza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si nastrouháme salám na hrubém struhadle. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhané 2 okurky. Na sporáku spojíme dohromady lžíci oleje, 2 lžíce kečupu a 1 lžíci plnotučné hořčice. Tuto směs vylejeme do ingrediencí, přidáme majolku a nastrouhaná vejce natvrdo.
2
Nakonec ochutíme pepřem a solí pokud je potřeba. Všem doporučuji, až budete o svátcích přejedeni salátu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zuzka0011
    zuzka0011 |

    20. 4. 2015 08:37

    nejlepší je uleželá druhý den, dávám 1 :-)

  • tom19xx
    tom19xx |

    26. 10. 2014 19:14

    Opravdu moc dobre, meli jsme mene salamu,ale vubec to nevadilo. Manzelka to pochvalila ze to mam dobry, tak dekuju autorovi.

  • dasa
    dasa |

    31. 8. 2013 01:19

    a kolik majonezy velko nabo malou

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    17. 5. 2008 12:18

    Musím se přidat k pochvalným reakcím. Fakt výborný. Použila jsem kuřecí junior a fakt papáníčko. Vajíčka tomu dodali ten správný šmak - dala jsem jen tři. Mazala jsem na veky. Pokládala na talíř obloženým hlávkovým salátem a pak poházela kolečkama ředkviček. Návštěva vyluxovala během pár chvilek.

  • Dana M.
    Dana M. |

    7. 3. 2007 10:35

    Právě jsem dodělala, a je v ý b o r n á :o)))V mém případě bych ji nazvala spíš "co dům dal", protože jsem našla v lednici jen kousek točeňáku a nějakou klobásu, ale vůbec nevadí, přihodila jsem ještě kostičku taveného sýra Palivce a vůbec nebylo třeba solit ani pepřit (klobása byla asi dost ostrá).

  • plačkovci
    plačkovci |

    3. 3. 2007 10:36

    Velice dobré,dávam ještě hrašek

  • Anonym
    Anonym |

    6. 2. 2006 13:53

    hustý

  • Di
    Di |

    29. 11. 2005 12:52

    Pomazánka je výborná. Také ji dělám bez vajec, ale zkusím i tuto variantu. Suroviny melu a po smíchání s kečupovou směsí nechám uležet, třeba do druhého dne. Část majolky někdy nahrazuji jogurtem, pomazánka je pak jemnější.

  • Ifuska
    Ifuska |

    29. 11. 2005 10:43

    U nás také sloní žrádlo, ale nedáváme vůbec vejce a do spojené hmoty dáváme lžičku čili, potom se dobře pije.

  • Olga Lešáková
    Olga Lešáková |

    29. 11. 2005 10:25

    Tato pomazánka je výborná a u nás se jí říká "sloní žrádlo" :)