Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 240
      g pšeničná polosvětlá mouka
    • 60
      g máslo přepuštěné
    • 80
      g mléko
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 200
      g nasekané ořechy nebo nasekané mandle, nebo mix obojího
    • 200
      g cukr
    • kardamom
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko ohřejeme na 30-35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto.
2
Těsto necháme kynout 1-1 1/2 hodiny.
3
Vytvoříme kuličky po 30 g a vyválíme je na malá kolečka o síle 2 mm.
4
Na kolečka položíme nádivku, zakryjeme druhým kolečkem a okraje spirálovitě zaštipujeme. Na povrch nanášíme různé vzory.
5
Šakerburu pečeme 25-30 minut při tepláte 160-180 °C.
6
Nádivku si připravíme tak, ze oloupané pražené mandle nebo ořechy umeleme a smícháme s cukrem v poměru 1:1.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    19. 3. 2009 02:01

    kardamon prijde asi do nadivky?