Autor:

Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku

60 minut PT0H60M
Ingredience
Pšeničná polosvětlá mouka 240 g
Máslo
přepuštěné
60 g
Mléko 80 g
Vejce 1 ks
Droždí 10 g
Nasekané ořechy
nebo nasekané mandle, nebo mix obojího
200 g
Cukr 200 g
Kardamom  
Sůl  
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Mléko ohřejeme na 30-35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto. Těsto necháme kynout 1-1 1/2 hodiny. Vytvoříme kuličky po 30 g a vyválíme je na malá kolečka o síle 2 mm. Na kolečka položíme nádivku, zakryjeme druhým kolečkem a okraje spirálovitě zaštipujeme. Na povrch nanášíme různé vzory. Šakerburu pečeme 25-30 minut při tepláte 160-180 °C.
Nádivku si připravíme tak, ze oloupané pražené mandle nebo ořechy umeleme a smícháme s cukrem v poměru 1:1.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku

Komentáře

  1. Frantiska :)   19.03.2009 | 2:01 | reagovat |

    kardamon prijde asi do nadivky?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web