Autor:

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vlákna šafránu 1 lžička
Máslo 100 g
Šalotka
(najemno nakrájená)
1 ks
Rýže Carnaroli 320 g
Bílé víno - suché 200 ml
Vepřový vývar 1 l
Strouhaný parmazán 80 g
Salám
(italský s fenyklem)
16 plátek
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Šafrán namočte do 100 ml horkého vývaru. V hrnci rozpusťte polovinu másla a osmažte na něm šalotku, až zesklovatí. Vsypte rýži, promíchejte, aby se obalila tukem. Zalijte vínem a restujte, až se částečně odpaří a částečně vsákne do rýže. Poté přilévejte postupně po naběračkách vývar se šafránem, udržovaný na mírném varu. Asi po 20 minutách byste měli vývar spotřebovat. Na závěr vmíchejte parmazán a zbylé máslo tak, aby rizoto bylo krásně krémovité. Osolte, pokud je to třeba, a podávejte s plátky salámu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web