Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžička vlákna šafránu
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks šalotka (najemno nakrájená)
    • 320
      g rýže carnaroli
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 1
      l vepřový vývar
    • 80
      g strouhaný parmazán
    • 16
      plátek salám (italský s fenyklem)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šafrán namočte do 100 ml horkého vývaru. V hrnci rozpusťte polovinu másla a osmažte na něm šalotku, až zesklovatí. Vsypte rýži, promíchejte, aby se obalila tukem. Zalijte vínem a restujte, až se částečně odpaří a částečně vsákne do rýže. Poté přilévejte postupně po naběračkách vývar se šafránem, udržovaný na mírném varu. Asi po 20 minutách byste měli vývar spotřebovat. Na závěr vmíchejte parmazán a zbylé máslo tak, aby rizoto bylo krásně krémovité. Osolte, pokud je to třeba, a podávejte s plátky salámu.
Zařazení: Pokrmy Z rýže

Komentáře k receptu

  • bleee
    bleee |

    28. 5. 2014 11:18

    fuuuj parmazán bych blil... :-$ :-$ :-$ :-$ :-$