Autor:

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vlákna šafránu 1 lžička
Máslo 100 g
Šalotka
(najemno nakrájená)
1 ks
Rýže Carnaroli 320 g
Bílé víno - suché 200 ml
Vepřový vývar 1 l
Strouhaný parmazán 80 g
Salám
(italský s fenyklem)
16 plátek
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Šafrán namočte do 100 ml horkého vývaru. V hrnci rozpusťte polovinu másla a osmažte na něm šalotku, až zesklovatí. Vsypte rýži, promíchejte, aby se obalila tukem. Zalijte vínem a restujte, až se částečně odpaří a částečně vsákne do rýže. Poté přilévejte postupně po naběračkách vývar se šafránem, udržovaný na mírném varu. Asi po 20 minutách byste měli vývar spotřebovat. Na závěr vmíchejte parmazán a zbylé máslo tak, aby rizoto bylo krásně krémovité. Osolte, pokud je to třeba, a podávejte s plátky salámu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Chuťovky na topinky - 4 recepty na tatarák Články z

Komentáře k receptu: Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web