Autor:

Sachrdort od Rakusaku

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Máslo 140 g
Cukr 140 g
Mouka 140 g
Hořká čokoláda
140-150
150 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Marmeláda  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh. Utřeme máslo se žloutky a poté přidáme cukr a třeme dál. Rozehřejeme čokoládu s trochou másla na pánvi (nebo ve vodní lázni). Pote smícháme čokoládu se směsí z másla. Přidáme mouku a kypřící prášek (předem promícháme) a trochu (max.1/2 kávového šálku) vody a promícháme. Nakonec přidáme sníh a lehce zamícháme. Dáme těsto do předem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme asi na 200 stupňů 1 hodinu (po 1/2 hodině překryjeme alobalem. Vyzkoušíme jestli je dort upečený. Vychladlý korpus rozkrojíme na 2 poloviny. Potřeme marmeládou. Vršek lehce také potřeme marmeládou (jen slabou vrstvu). Rozehřejeme čokoládu s máslem na pokrytí a plejeme jím dort.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Sachrdort od Rakusaku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web